Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ulric tar rodret på RIG

Ulric Svensson blir ny verksamhetschef för Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i Falköping.

Ulric tillträder tisdagen den 18 oktober och ersätter då Dick Runesson som av personliga skäl avslutat sin verksamhetsledartjänst.

Utöver att leda RIG-verksamheten kommer Ulric även inleda ett strategiarbete gällande den långsiktiga utvecklingen av RIG. Han ska också ansvara för ungdomslandslagen inom både volleyboll och beachvolley. Tjänsten är baserad i Falköping cirka tre dagar per vecka och till skillnad från tidigare inkluderar den inget instruktörskap.

- Det här blir spännande och utmanande! RIG har varit med mig sedan sent 90-tal när jag blev djupare involverad i svensk volleyboll genom framför allt beachvolleyn. Det har blivit många besök i Falköping genom åren och känns jättekul att få möjligheten att jobba där. Att arbeta med både idrott och ungdomar är en ynnest och jag ser fram emot att hitta sätt att utveckla verksamheten i takt med att volleybollen och beachvolleyn tar nya kliv i Sverige, där RIG ska passa in i en helhet för svensk volleyboll, säger Ulric Svensson.

RIG Falköping är volleybollens och beachvolleyns främsta utvecklingscentrum. Totalt 53 spelare utbildar sig för närvarande i RIG:s stimulerande, utvecklande och unika miljö, där studierna på Ållebergsgymnasiet kombineras med elitsatsning på volleyboll och beachvolley. Cirka 18 elever antas till varje läsår och ansökningsprocessen till 2023/24 är igång Länk till annan webbplats..

Ulric Svensson är ett välkänt namn både inom och utom rörelsen. Han växte upp med volleyboll som en av många idrotter och började spela beachvolley 1990. Yrkeskarriären som journalist inkluderar gedigna erfarenheter inom media/PR och tidningsvärlden med roller som producent, sportreporter och redaktionschef samt utveckling av digital media. I två vändor agerade han förbundskapten i beachvolley och coachade då bland annat Berg/Dahl i flera år, inklusive under OS i Sydney 2000 och OS i Aten 2004.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-10-17

Visa fler nyheter

Sponsorer