Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbla volleynomineringar till Idrottsgalan

Såväl beachvolleykometerna David Åhman / Jonatan Hellvig som deras coacher, förbundskapten Rasmus Jonsson och volleybollegendaren Anders Kristiansson, finns med bland de som nominerats till 2023 års upplaga av Idrottsgalan.

Åhman/Hellvig är nominerade i kategorin Årets nykomling. Jonsson och Kristiansson har i sin tur valts ut till kategorin Årets ledare. Allt för sina prestationer under perioden 1 november 2021 – 31 oktober 2022.

– Oerhört glädjande och välförtjänt! Hela teamet har haft en fantastisk säsong och det är kul att de alla får det här erkännandet; David och Jonatan för genombrottet i den absoluta världseliten och Rasmus och Anders för sitt målmedvetna och skickliga arbete med spelkonceptet som just nu revolutionerar beachvolley som idrott, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

För att bli nominerade till Idrottsgalan krävs givetvis extraordinära prestationer. Inte minst under OS-år, då konkurrensen tenderar att vara särskilt hård. Just därför är det extra häftigt med dubbla volleynomineringar till kommande gala, då vi har ett framgångsrikt svensk Vinter-OS i backspegeln.

Med det sagt är det inte ett dugg konstigt att David, Jonatan och ledarteamet finns med bland alla blågula idrottsstorheter som ska hyllas under galakvällen. Faktum är att de har goda chansen att kamma hem priserna i respektive kategori. Åhman/Hellvig har sex internationella pallplatser, inklusive ett EM-guld, bara senaste halvåret. Ledda av tränarduon Jonsson och Kristiansson som håller på att tvinga fram en rejäl revidering av beachvolleyns ”skolbok”.

”Bella” saknas

Men mycket vill ha mer. Faktum är Svenska Volleybollförbundet skickade in nomineringsförslag i hela fem kategorier. Åhman/Hellvig föreslogs även i kategorierna Årets prestation och Årets lag. Isabelle Haak, tidigare i höst utsedd till Europas bästa volleybollspelare, var i sin tur ett givet förslag i kategorin Årets kvinnliga idrottare efter sin monstersäsong med Vakifbank Istanbul, som hon förde till fem titlar av fem möjliga. Däribland i Klubblags-VM och Champions League.

Trots det fanns hon inte med bland de fyra som juryn valt att nominera till Idrottsgalan 2023.

– All heder åt de fyra nominerade, de är fantastiska idrottare som presterat enormt och tävlat hem OS-medaljer för Sverige. Men för oss är det fullständigt självklart att ”Bella” ska finnas med här. Hon har utsetts till Europas bästa spelare i världens största idrott och vann allt som gick att vinna förra säsongen, både i klubblag och landslag, säger generalsekreterare Simon Dahl.

Här kan du se samtliga nominerade i de sex kategorierna. Länk till annan webbplats. Vilka som vinner får vi veta måndagskvällen den 16 januari då galan arrangeras i Globen.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-11-14

Senast uppdaterad: 2022-11-14

Visa fler nyheter

Sponsorer