Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Påminnelse: Avveckling av hemsidor i IdrottOnline

Som vi berättat om tidigare kommer RF:s hemsideslösning IdrottOnline stängas ner vid årsskiftet. Vi påminner föreningar som använder lösningen att hitta en ny plattform. Så här gör Svensk Volleyboll, med erbjudande till landets föreningar.

Riksidrottsförbundet har tidigare meddelat och informerat om

 

avveckling av hemsida i IdrottOnline Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svenska Volleybollförbundet har, tillsammans med ett flertal andra specialförbund, förhandlat fram ett avtal med IT-bolaget Consid och webbplattformen Sitevision. Vi har tagit fram ett erbjudande på webblösning även till våra föreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg, allt i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds alla klubbar som är medlemmar i Svenska Volleybollförbundet och kostnaden baseras på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är kostnaden första året för uppstart och drift av den nya webbplatsen 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift. Man kan välja till supporttjänst för en kostnad.

Här är erbjudandet till föreningarna:

 

Idrottspaketet ny hemsida till föreningar Consid vs2.pdf Länk till annan webbplats.

Kontakt med Consid/Sitevision tas genom Louise Ohlin 

louise.ohlin@consid.se

FLER LÖSNINGAR PÅ MARKNADEN
Marknaden erbjuder många andra webblösningar, både i gratis- och kostnadsform. Ett flertal externa kommersiella system erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF/SISU integrationsmöjligheter till IdrottOnline. Här är en länk till en beskrivning av vilka system som i dag kommunicerar med IdrottOnline.


https://www.rf.se/bidragochstod/it-tjanster/Integration/lasatillidrottonline/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IDROTTONLINES ADMINISTRATION PÅVERKAS INTE
Observera att det bara är hemsideslösningen som försvinner 31 december. Övriga funktioner och lösningar i IOL finns kvar som tidigare.

Inloggningslänk till IOL är då

:

 

login.idrottonline.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den fungerar redan i dag.

Tänk på att man behöver ladda ner information och dokument från nuvarande sidan före 31 december. Efter det kommer man inte åt innehållet längre.

ARBETET MED NYA VOLLEYBOLL.SE
Avvecklingen av hemsideverktyget i IdrottOnline innebär att volleyboll.se kommer byta både plattform och utseende innan årsskiftet. Arbetet pågår för fullt med målet att den nya sajten ska publiceras innan jul. Hemsidorna för Riksidrottsgymnasiet i Falköping samt de sex volleybolldistrikten kommer fortsatt vara integrerade.

Utvecklingen leds av kanslipersonal tillsammans med Johan Almblad, för många i rörelsen känd som skaparen av BeachLive. Arbetet engagerar även RIG-personal, distriktsledamöter och nyckelpersoner som längs vägen får komma med synpunkter och inspel.

Arbetet bedrivs med förhoppning och övertygelse om att den nya sajten kommer vara såväl användarvänligare som mer inbjudande för besökaren. Bra att veta är dock att arbetet med att bygga klart sajten och alla dess funktioner kommer fortsätta efter lansering, vidare in i 2023.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2022-12-05

Visa fler nyheter

Sponsorer