Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hall of Fame: Volleykanalen sänder lördagens installationsceremoni

Grand Prix-helgen är här! Som en del av den stora turneringshelgen i Fyrishov, Uppsala, 21-22 januari, arrangeras även Hall of Fame-banketten, där våra volleystorheter ska hyllas och installeras.

Grand Prix är en av Svensk volleybolls största mötesplatser och turneringshelger. Senior Grand Prix, Ungdomens GP och Veteran-SM avgörs under ett och samma tak under två underbart intensiva dagar i Uppsala.

Utöver mängder av matcher i de tre hallarna i Fyrishov arrangeras under lördagskvällen en bankett där de tolv volleystorheter som är först att väljas in i Svensk volleybolls Hall of Fame ska uppmärksammas och firas.

Bakom initiativet står Referensgruppen Volleybollhistoria, en samling ideellt engagerade och erfarna volleyfantaster som arbetar med att utveckla och vårda tillgång och exponering av Svensk volleybolls historia.

I deras uppdrag ingår också att driva arbetet med Svenska Volleybollförbundets Hall of Fame, som inrättades i samband med Svensk volleybolls 60-årsjubiléum 2021 för att fira vår rika historia. Varje år väljs personer som gjort extraordinära insatser för Svensk Volleyboll in.

Lördagens bankett innehåller bland annat en installationsceremoni då de invalda officiellt intar sina platser i Svensk volleybolls Hall of Fame. Hela volleyrörelsen inbjuds att ta del av festligheterna via Volleykanalens sändning på YouTube, som finns inbäddad här nedan! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-21

Senast uppdaterad: 2023-01-21

Visa fler nyheter

Sponsorer