Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bernström avslutar karriären på topp - framröstad som Säsongens domare

Spelare och coacher har för tredje gången i följd röstat fram Stefan Bernström som Säsongens domare i Elitserien. Säsongen 2022/23 blir dock den sista vi får höra hans vissla ljuda i svensk elitvolleybolls finrum.

Stefan Bernström "in action" under en slutspelsmatch mellan Falkenberg och Sollentuna. Foto: Robert Boman.

Med flera tunga uppdrag i de största europeiska klubblagsturneringarna och mästerskapen är Stefan Bernström en av Svensk volleybolls mest välrenommerade domare genom tiderna.

För sina insatser har 57-åringen från Oskarström flera gånger tidigare belönats med olika hedersbetygelser. Och prisskåpet bara fortsätter att fyllas på.

Som en del av Säsongens utmärkelser i Elitserien har han av spelare och coacher nu röstats fram som Säsongens elitseriedomare. Och det för tredje säsongen i följd.

Omröstningen pågick 22-26 mars. Alla röster vägde lika tungt, och det totala antalet respondenter uppgick till över 160.

- Det känns fantastiskt kul, just för att det är spelare och coacher som röstat. Jag tror att nyckeln till utnämningarna är att jag försöker ha en balans mellan att tillämpa reglerna och framhäva bra spelhandlingar. Bland domare brukar det kallas "The art of refereeing". Förmågan att lyssna på spelare och ledare innebär också att man får mycket respekt, säger Stefan Bernström.

Avslutar på topp

När SM-slutspelet dundrar vidare med semifinalpremiärer i helgen Länk till annan webbplats. ser vi Stefan ta plats i domarstolen i Halmstad arena för att döma mötet mellan Hylte/Halmstad och Lund.

Om ett par veckor korar vi svenska mästare på nytt, och Bernström lär vara ett givet inslag i flera av tillställningarna som leder fram till säsongens stora crescendo.

Men därefter är det stopp:
- Min internationella domarkarriär är över nu, jag meddelade CEV för ett par månader sedan att jag skulle sluta. Jag har dock tackat ja till att fortsätta som Challenge Referee. Detta innebär även att jag gör mitt sista år som domare i Elitserien. Efter 26 säsonger känns det som att det är dags att avsluta på topp!

Stefan Bernström lägger visslan på hyllan och kan summera en fantastisk domarkarriär, som inleddes med spel i Drängsereds GoIF 1973. Avtrycket han satt inom Svensk volleyboll är beständigt, både genom respekten han åtnjutit bland spelare och coacher, och hur han samtidigt lyst upp vägen ut till den väldiga volleybollvärlden för kollegor och kommande svenska domargenerationer.

 

Bild från Champions League-mötet mellan Perugia och Belgorod där Stefan Bernström agerade huvuddomare. Foto: CEV.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Visa fler nyheter

Sponsorer