Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klart: Angelica Ljungquist ny sportchef för SVBF

Svensk volleyboll fortsätter att växa och nu är nästa rekrytering på sin plats. Den högmeriterade tidigare volleyboll- och beachvolleybollspelaren Angelica Ljungquist kliver in som ny Sportchef för Svenska Volleybollförbundet.

Text & intervju: Andreas Härneman

Angelica Ljungquist inleder sitt uppdrag som sportchef för SVBF tisdag 1 augusti.

Från och med 1 augusti så kommer Angelica Ljungquist att tillträda som ny Sportchef för Svenska Volleybollförbundet. Uppdraget innebär i stora drag ansvar för all landslagsverksamhet inom både inomhus- och beachvolleyboll och arbete med olika typer av utvecklingsfrågor inom svensk volleyboll.

Angelica har haft en otrolig karriär som volleyboll- och beachvolleybollspelare och är en av våra mest framgångsrika damspelare genom alla tider, med meriter som ett Champions League-brons, två Champions League-silver och 58 landskamper i seniorlandslaget. På beachen var Angelica minst lika dominant, mellan åren 2002-2010 spelade hon 65 internationella beachtävlingar (60 FIVB, 5 CEV) och lyckades med hela nio topp-10-placeringar varav tre femteplatser på FIVB World Tour.

2017-2021 arbetade Angelica som associate head coach på University of Hawaii och var under 2021 även head coach för universitetets beachvolleylag. Angelica är utbildad jurist och har arbetat inom det området sedan hon kom tillbaka till Sverige. Nu är hon klar för en återkomst inom svensk volleyboll!

Volleyboll.se har träffat Angelica för en intervju om den nya rollen.

Välkommen till förbundet och grattis till nya jobbet! Skulle du kunna berätta lite om din nya roll?

- Tack så jättemycket, det känns väldigt roligt och något jag ser mycket fram emot. Mitt huvudansvar kommer att vara att arbeta med att främja den sportsliga utvecklingen för våra landslag inom både inomhus- och beachvolleyboll, som haft väldigt stora framgångar under de senaste åren. Jag kommer även att arbeta med frågor som berör utvecklingen kring svensk volleyboll i övrigt.

Vad ser du mest fram emot och hoppas kunna bidra med i din roll som Sportchef?

- Jag ser fram emot att få vara med och utveckla volleybollen i Sverige. Det känns så roligt och spännande att få kliva in i det här uppdraget och jag är glad och tacksam för det förtroende som givits mig. Det är en rolig tid för svensk volleyboll efter de stora framgångar vi haft de senaste åren med både damlandslaget inomhus och Åhman/Hellvig på beachen. Jag hoppas kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för våra landslag och hela volleybollsverige, avslutar Angelica.

Generalsekreterare för SVBF, Simon Dahl, kommenterar rekryteringen

- Det känns självklart väldigt roligt att Angelica kliver in i rollen som Sportchef och jag är övertygad om att det kommer stärka Svensk volleyboll på flera olika sätt. Inte minst blir Angelicas internationella erfarenheter och breda nätverk värdefulla tillgångar, som kommer att vara mycket gynnsamt i arbetet i att fortsätta utveckla våra landslags sportsliga förutsättningar.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2023-07-25

Senast uppdaterad: 2023-07-25

Visa fler nyheter

Sponsorer