Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mike och Adam förstärker ledarstaben på RIG

Två glädjande nyheter i en:
Mike Bossence kommer tillbaka till RIG för att vara instruktör det kommande läsåret.
Adam Martin är ett rent nyförvärv som nu också är på väg till Falköping.

Tränarna Mike Bossence och Adam Martin hemma i Kanada inför avresan till Sverige. Mike (till vänster) var på RIG redan i våras medan Adam blir en ny bekantskap.

Båda har erfarenhet från att coacha spelare i just RIG-åldrarna i en av Kanadas största volleybollklubbar.

Mike kom till Falköping i januari i år och har gjort en termin som instruktör på RIG. Där jobbade han i huvudsak med RIG:s äldre tjejer. Han har tidigare varit herrelitcoach en säsong vardera i svenska Vingåker, danska Middelfart och japanska Hyogo Delfino. Nu väljer han att förlänga med RIG kommande läsår.

– RIG är ett härligt ställe. En spännande utbildning med så mycket potential. Att coacha unga spelare som vill mycket är en ynnest, och det är även möjligheten att få vara med och utveckla RIG och volleyboll i Sverige, säger Mike.

Adam Martin har mycket som liknar Mike. Båda är kanadensare, båda är 32 år, båda inledde sina tränarbanor redan i övre tonåren och båda har passionerat coachat unga tjejer och killar i storklubben Durham Attack i Toronto.

– Att få ge fullt fokus på ett ställe som RIG är en dröm. Efter alla diskussioner med Ulric och Mike så vet jag att miljön på RIG är speciell att få vara en del av och jag är ärad av att få chansen. Jag längtar till att få starta arbetet med några av de unga spelare som har högst ambitionsnivå i hela Sverige, säger Adam.

Adam tror på att utveckla hela individen, med färdigheter både i volleyboll och på det mentala planet, på och utanför planen, för att bli en framgångsrik volleybollspelare.

– Att få tillbaka Mike som gjorde ett mycket starkt intryck på RIG i våras var en önskedröm. Att dessutom hitta Adam som både är volleybollpassionerad och människokännare gör att vi nu kan fokusera på att utveckla våra RIG-elever på ett ypperligt sätt, menar Ulric Svensson, verksamhetschef.

Mike och Adam ansluter till RIG i Falköping måndag 21 augusti, vilket betyder i starten av den andra skolveckan. Innan dess kommer Göran Persson, Naoko Hashimoto, Ulric Svensson och Felix Casanova leda träningarna och samlingarna när RIG startar det nya skolåret under veckan.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-14

Senast uppdaterad: 2023-08-14

Visa fler nyheter

Sponsorer