Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Polisen inför väskförbud vid vissa evenemang

Utifrån rådande hotnivå har polisen beslutat att införa väskförbud vid vissa offentliga tillställningar, så som större idrottsevenemang. Detta kan komma att omfatta framtida volleyevenemang på olika nivåer.

Det är polisen som i villkoren för den offentliga tillställningen beslutar om väskförbud. Det finns i nuläget inga generella riktlinjer för vilka evenemang som är att klassa som större och därmed kan omfattas, utan polisen avgör i varje enskilt fall när arrangören söker tillstånd lokalt.

Svenska Volleybollförbundet följer situationen och för dialog med arrangörer som i närtid håller i stora volleyevenemang.

Generellt ökad vaksamhet och medvetenhet bland volleyarrangörer uppmuntras. RF/SISU erbjuder såväl fysisk som digital utbildning i terrorberedskap, vilket ger en bra grund att stå på. Vill du och din förening gå den digitala utbildningen? Kontakta utbildning@volleyboll.se.

Se Polisens nyhet i sin helhet nedan:

"Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.

Beslutet omfattar bland annat:

  • Större idrottsevenemang
  • Konserter och festivaler
  • Samtliga arrangemang på landslagsnivå
  • Samt specifikt Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, olika former av Europa-spel och landslagsmatcher inom respektive idrott.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen/allmänna sammankomsten. Villkoret kommer börja gälla succesivt och omfatta alla framtida beslut om tillstånd för evenemang. Det kommer genomföras en enskild bedömning i varje fall om eventet klassas som ett större evenemang."

Länk till nyheten: Beslut om totalt väskförbud på större evenemang Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-11-02

Senast uppdaterad: 2023-11-02

Visa fler nyheter

Sponsorer