Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska Volleybollförbundet axlar ledarskapet i NEVZA

De nordeuropeiska volleybollförbundens samverkansorgan NEVZA leds under kommande tvåårsperiod av svenska representanter. Annika Sjöberg och Simon Dahl tar plats som ordförande respektive generalsekreterare och verkar därmed i samma roller de i dag innehar i Svenska Volleybollförbundet.

Foto: Jakob Birgersson / Robert Boman

NEVZA står för North European Volleyball Zonal Association och är ett organ som sorterar under Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Inom ramen för detta samverkar de nordeuropeiska volleybollförbunden och arrangerar volleyboll- och beachvolleytävlingar på både ungdoms- och seniornivå. Organisationen samlar volleyförbunden från Danmark, England, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Norge och Sverige.

Det nya ledarskapet tillsattes under ett extrainsatt årsmöte i onsdags, där de svenska representanterna nominerades av Norges Volleybollförbund. Svenska Volleybollförbundet accepterade nomineringen och förslaget backades upp av samtliga medlemsländer.

Simon Dahl ersätter finländaren Jussi Jokinen som generalsekreterare, medan Annika Sjöberg tar över ordförandeklubban efter svenske CEV-ledamoten och tidigare förbundsordföranden Lennart Neovius.

– Vi tackar Lennart och Jussi för deras insatser och är glada över att Sverige får fortsatt förtroende att leda samarbetet. NEVZA fyller en viktig funktion som arrangör av internationella tävlingar och erbjuder samtidigt ett forum att utbyta idéer och hitta samsyn i frågor som vi gemensamt kan lyfta och tycka till om på CEV-nivå, säger Annika Sjöberg.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-08

Senast uppdaterad: 2023-12-08

Visa fler nyheter

Sponsorer