Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Partnerskap med Herbox ger damlandslaget fria mensskydd under säsongen 2024

Herbox blir ny partner till Svenska Volleybollförbundet. Tillsammans verkar vi för ökad kunskap och krossade tabun kring mens, samt för jämställd och trygg idrott för dagens och morgondagens kvinnliga idrottare, oavsett dag i månaden.

Bakgrundsbild: Robert Boman

Samarbetet innebär bland annat att Herbox kommer förse det svenska damlandslaget i volleyboll med mensskydd under kommande landslagssäsong, som bland annat innefattar läger, spel i European Golden League och EM-kval.

I samband med landskamper kommer Herbox även vara på plats för att informera och tillhandahålla dispensers med fria mensskydd för besökare.

– Vi på Herbox är otroligt glada och stolta över att kommande år samarbeta tillsammans med Volleybollförbundet. Ett fint, starkt och framför allt viktigt samarbete för att tillgängliggöra mensskydd under både landslagssamling och kommande tävlingar. Tillsammans bryter vi ny mark, krossar tabun kring mens och bidrar till en jämställd och trygg sport oavsett dag i månaden, säger Linn Rosenqvist, grundare av Herbox.

Herbox arbete ligger i linje med Svenska Volleybollförbundets värderingar som jämställd idrott och att alla ska känna sig trygga och välkomna i verksamheten.

– Vi är stolta och glada över det nya samarbetet med Herbox och att vi tillsammans med dem kan bidra till att förändra synen på mens och idrottande, säger Angelica Ljungqvist, sportchef och landslagsansvarig på Svenska Volleybollförbundet.

Så kan din förening bidra!

Många är nervösa eller obekväma för att träna under sin mens och tabun kring mens och träning är ett problem som hindrar många kvinnor och flickor från att delta i olika träningsaktiviteter. I Sverige uppger fyra av tio kvinnor att de undviker träning under tiden de har mens och många upplever stress kring avsaknaden av mensskydd när man behöver det samt rädsla för att blöda igenom sina träningskläder i samband med sin träningsaktivitet.

Föreningar som vill bidra till jämställt spelande och ökad kunskap om mens kan tillsammans med Herbox enkelt tillgängliggöra mensskydd i sina lokaler, för föreningens kvinnliga utövare och besökare att använda.

Via den här länken Pdf, 1.9 MB. finns mer information om det förmånliga erbjudandet som skapar dessa möjligheter!

Om Herbox
Herbox idé är sprungen ur ett självupplevt problem när grundarna Hanna och Linn för fyra år sedan studerade i San Diego. Avsaknaden av mensskydd på de allra flesta toaletter var ett faktum, och de frågade sig hur det kommer sig, när hälften av jordens befolkning menstruerar? Här väcktes en stark vilja om att skapa förändring där skol- och arbetsmiljöer bör vara en trygg plats, oavsett dag i månaden. I dag arbetar Herbox med tusentals företag, skolverksamheter, kommuner och idrottsföreningar för att tillsammans skapa en ny standard i samhället. Läs mer här! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-15

Senast uppdaterad: 2023-12-15

Visa fler nyheter

Sponsorer