Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Toppmatcher i Golden League

Volleybollens förbundskapten Johan Isacson presenterar den svenska herrtruppen till träningslägret i Polen och till kommande matcher i Golden European League.

- Vi ser verkligen fram mot de här matcherna som är en fantastisk chans för oss att få möta riktigt bra lag och förbereda oss för höstens viktiga EM-kval, säger förbundschef landslagen Ismo Peltoarvo.

Belgien är ett lag i den yttersta europatoppen. Även Slovakien och Estland är högre rankade än Sverige. Men Ismo tror ändå på svenska segrar i de sex kommande matcherna i Golden European League.

- Vår förhoppning är att kunna utmana alla de här tre lagen och vinna några matcher. Belgien blir verkligen något att bita i. Det är en fantastisk möjlighet bara att vi får möta dem. Sedan är det väl inte en jättestor chans att vi vinner hela gruppen och går till final i Final Four som spelas i Tjeckien 13–14 juni, säger Ismo.

Satsningen på det svenska herrlandslaget har gradvis ökat de senaste två åren och svensk herrvolleyboll är idag bättre än på länge.

- Vi har ett bra herrlag idag. Om jag jämför herrarna och damerna just nu så ser jag att herrarna ska kunna göra riktigt bra resultat på kort sikt, det vill säga redan till EM 2019 medan damerna ska göra resultat på lång sikt.

Sveriges fixstjärna sedan många år – Marcus Nilsson – saknas i truppen eftersom han är upptagen med proffsspel i USA. Förhoppningen i den svenska landslagsledningen är att Marcus ska vara tillbaka i laget till EM-kvalet i höst.

- Vi har inte kvalat in till ett EM sedan 1993 men vi har stora förhoppningar om att vara med 2019. Vi är rankade nummer 19 i Europa och EM är utökat till 24 deltagande lag. Jag tror chanserna är goda att vi är med i slutspelet i september 2019, säger Ismo Peltoarvo.

Matchprogram
8–15 maj Läger och träningsmatcher i Polen
19 maj Sverige-Belgien i Örkelljunga
23 maj Slovakien-Sverige
26 maj Estland-Sverige
30 maj Sverige-Estland i Nyköping
2 juni Sverige-Slovakien i Nyköping
6 juni Belgien-Sverige

Truppen
Dardan Lushtaku, Jastrzębski Węgiel (POL), Victor Nielsen, Falkenbergs VBK, Anton Wijk Tegenrot, Hylte/Halmstad VBK, Johan Eriksson, Linköpings VC, Fredric Gustavsson, Kokkolan Tiikerit (FIN), Jacob Link, Gioiella Micromilk Gioia del Colle (ITA), Erik Sundberg, VaLePa Sastamala (FIN), Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad VBK, Linus Ekstrand, Linköpings VC, August Borna, Falkenbergs VBK, Jens Ahremark, Lentopalloseura Etta (FIN), David Pettersson, Volleyball Bisons Bühl (GER), Wilhelm Nilsson, TSV Herrsching (GER).

För mer information besök www.volleyboll.se eller kontakta förbundschef landslagen Ismo Peltoarvo ismo@volleyboll.se eller 070 – 375 88 85.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-05-08

Senast uppdaterad: 2018-05-08

Visa fler nyheter

Sponsorer