Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Isacsson lämnar förbundskaptensposten

Johan Isacsson har gjort sin sista match som förbundskapten för Sveriges volleybollherrar. Johan och landslagsledningen har tillsammans kommit överens om att avsluta samarbetet.

Efter 14 år som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i volleyboll lämnar Johan Isacsson uppdraget.
- Jag tog mig an förbundskaptensrollen 2005 och det har varit en fantastisk resa. Jag vill av hela mitt hjärta tacka alla ledare och spelare jag fått möjlighet att arbeta tillsammans med. Jag unnar dem allt gott. Ett extra tack till Claes-Göran Eriksson som jag haft förmånen att jobba med både länge och nära under många av de här åren.

- Johan har lagt ner ett fantastiskt jobb under väldigt många år för Svensk volleyboll och fört fram herrlandslaget till en framstående position i Europa. Vi är stolta och glada över att ha haft honom som förbundskapten under de här 14 åren och önskar honom all lycka i hans framtida tränargärningar, säger Ismo Peltoarvo, landslagsansvarig förbundschef vid Riksträningscentrum (RTC) i Falköping.

Isacsson är en av Svensk volleybolls mest välrenommerade, både som spelare och tränare.

Som passare hade han sex proffsår i Tyskland, Frankrike och Turkiet och han var en del av det herrlandslag som skördade stora triumfer under 1980- och 90-talet, med EM-silvret i Globen 1989 som den allra största. Totalt blev det 255 landskamper samt fyra EM- och ett VM-slutspel som spelare.

Tränarkarriären inleddes i Floby 1997 och fortsatte sedan i danska topplaget Holte, Lindesberg och Sollentuna. Sejourer i Grekland, Belgien och Tyskland har också avverkats. Högen av SM-guld han samlade på sig under spelarkarriären har bara fortsatt växa. Det senaste kom så sent som säsongen 2016/17 när han förde Linköpings VC:s herrar till titeln. Just LVC återvände han till inför säsongsstarten 2018/19, efter sitt utlandsuppdrag i tyska Bundesligalklubben Solingen. Rollen som förbundskapten för herrlandslaget tog han sig an 2005.


Isacsson coachade Sverige till historiskt brons i European League, juli 2017. Foto: CEV.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-10-26

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Visa fler nyheter

Sponsorer