Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i sista träningsmatchen inför EM-kvalet

Viktiga lärdomar och en skön 3-1-seger. Under mellandagslägret och träningsmatcherna mot Danmark fick det svenska damlandslaget precis vad det behövde inför stundande EM-kval.

Sveriges och Danmarks respektive damlandslag i volleyboll lägrade och träningsmatchade dubbelt mot varandra under mellandagarna.

Den första av drabbningarna avgjordes lördagen den 29 december i danska Bröndby, där de rödvita avgick med segern via 3-1 (19-25, 23-25, 25-19, 17-25). Svenska förbundskaptenen Jonas Svantesson rullade runt flitigt i uppställningen. Tolv av de totalt 14 spelarna i truppen matchades. Med sina 20 pinnar blev Rebecka Lazic poängbäst bland de blågula.
– Vi har bara tränat fyra timmar tillsammans i den här samlingen, och hade problem med anfallsspelet. Men vi fick till försvarsspelet och servemottagningen. Danmark är väl ungefär på vår nivå, men vi kommer att vara bättre i morgon, sa Jonas Svantesson till SVT Sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.efter matchen.

Och visst fick "Svante" rätt. I den efterföljande matchen, som avgjordes i Svedala söndagen den 30 december, var Sverige vassare. Så pass mycket att det blev revansch. Segersiffrorna skrevs till 25-13, 25-23, 23-25, 25-21 i Aggarpshallen. Svedalafostrade Rebecka Lazic blev på nytt poängbäst med sina 18 inspelade poäng, följd av Hanna Hellvig och Anna Haak som stod för 14 poäng vardera. SVT rapporterade på nytt och levererade ett kort höjdpunktsklipp. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den som missade matchen kan se den i repris på Svensk volleybolls Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Resultatet torde vara en skön boost inför de avslutande EM-kvalmatcherna som väntar under de kommande sju dagarna. Först borta mot Estland den 6 januari, sedan hemma i Stockholm den 9 januari.


Foto: Nisse Nilsson

EM-kvalfest i Stockholm

Onsdagen den 9 januari invaderar båda Sveriges volleybollandslag huvudstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dubbla EM-kvalmatcher. 17:00 drabbar herrlandslaget samman med Azerbajdzjan. Tre timmar senare tar sig damlandslaget an Tjeckien.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg.

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+) 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Klicka gärna in på det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmäl att du kommer!


EM-kvaltruppen

Passare


Josephine Tegenfalk, Örebro Volley
Vilma Andersson, Engelholms VS

Centrar


Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo (FIN)
Linda Andersson, Örebro Volley
Filippa Hansson, LIU Brooklyn Blackbirds (USA)
Julia Nilsson, Svedala VBK

Spikers


Isabelle Haak, Savino del Bene Scandicci (ITA) - ej ännu anslutit p.g.a. ligaspel
Anna Haak, Marquette Golden Eagles (USA)
Rebecka Lazic, Energa MKS Kalisz (POL)
Hanna Hellvig, Lidingö SK
Diana Lundvall, Örebro Volley
Maya Tabron, Engelholms VS
Wilma Calmfors, Värnamo VBA

Liberor


Klara Andersson, Engelholms VS
Sofie Sjöberg, Örebro Volley

Ledarstab


Jonas Svantesson, förbundskapten
Jessica Sandberg, assisterande tränare
Victor Alexandersson, assisterande tränare
Alberto Chaparro, scout/tränare
Beata Donborg, team manager

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-02

Senast uppdaterad: 2019-01-02

Visa fler nyheter

Sponsorer