Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lindberg leder herrlandslaget in i EM-kvalet

Viktor Lindberg är ny lagkapten för herrlandslaget. Nu leder han vägen in i EM-kvalavslutningen.

Sveriges volleybollherrar har en intensiv vecka framför sig. Efter nyårsfirandet samlades laget i Sollentuna onsdagen den 2 januari för ett kort läger. På fredag bär det sedermera av till Grekland för den första av två EM-kvalmatcher som spelas de närmaste sju dagarna.

Den som ska leda laget in i måstematcherna är Vingåkers VK-fostrade Viktor Lindberg. Förbundskapten Per-Erik Dalqvist om utnämningen:
- Viktor har goda ledaregenskaper, något han visade förra säsongen i Hylte/Halmstad där han som lagkapten ledde vägen till SM-guldet. Jag var tränare för honom då, så vi har jobbat tillsammans förut och jag vet att det kommer funka bra. Han är ung (22 år), men ändå en av de mer rutinerade i laget, har gott om landskamper under bältet och vet vad som krävs, samtidigt som han är bra i kommunikationen med lagkamrater.

Efter fjolårets SM-guld med H/H lämnade Lindberg för proffslivet i finska Raison Loimu där han klivit fram som en av lagets främsta poänggörare. Så här säger vänsterspikern om att ta sig an lagkaptensrollen i landslaget:
- Det är en ära, känns kul att få ansvaret. Jag gillar att ha en stor roll, det funkar bra för mitt spel. Jag kommer försöka leda laget och pumpa in energi och hålla glädjen uppe genom att snacka mycket och vara tydlig i min kommunikation.

Nu väntar alltså två tuffa EM-kvalmatcher. Först mot gruppledande Grekland på bortaplan på lördag, sedan mot Azerbajdzjan på hemmaplan i Stockholm, onsdagen den 9 januari.
- Det blir en utmaning med en så kort uppladdning, men vi ska göra det bästa av situationen. Vi åker till Grekland som underdogs och det ska vi utnyttja. Det är ingen som helst press på oss, så det är bara att gå ut på planen och njuta och tuta och köra, säger Lindberg.


Foto: Daniel Lubner

EM-kvalfest i Stockholm

Onsdagen den 9 januari invaderar båda Sveriges volleybollandslag huvudstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dubbla EM-kvalmatcher. 17:00 drabbar herrlandslaget samman med Azerbajdzjan. Tre timmar senare tar sig damlandslaget an Tjeckien.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg.

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+) 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Klicka gärna in på det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmäl att du kommer!


EM-KVALTRUPPEN

Passare


Victor Nielsen, Hylte/Halmstad
Oskar von Sydow, Falkenbergs VBK

Centrar


David Pettersson Hylte/Halmstad
Jens Ahremark Linköpings VC
Joar Jämtsved Millberg, Sollentuna VK
Sergej Engström, Sollentuna VK

Spikers


Erik Sundberg, VaLePa (FIN)
Viktor Lindberg Raision Loimu (FIN)
Daniel Gruvaeus, Falkenbergs VBK
Staffan Blomgren, Sollentuna VK
August Borna Lunds VK
Johan Gruvaeus, Falkenbergs VBK

Liberor


Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad
Joel Andersson Norsjö VK

Förbundskapten: Per-Erik Dalqvist

EM-KVALMATCHER I JANUARI
5 januari |

GREKLAND vs SVERIGE

 | EM-kval
16:00 | Melina Merkouri hall, Rentis (Grekland)

9 januari |

SVERIGE vs AZERBAJDZJAN

 | EM-kval
17:00 | Eriksdalshallen, Stockholm

OM EM-KVALET
Kvalet avgörs under två perioder 2018/19 och består av sju grupper. Den första perioden är 13-27 augusti 2018, den andra är 5-9 januari 2019. Laget ställs mot Grekland, Luxemburg och Azerbajdzjan. Samtliga gruppettor och och de fem bästa grupptvåorna kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien).

Mer info finns på den officiella turneringssajten (spelschema, tabeller, statistik, fria bilder)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foto: Daniel Lubner

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-03

Senast uppdaterad: 2019-01-03

Visa fler nyheter

Sponsorer