Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kval: Herrlandslaget utmanar EM-klart Grekland

Omstart i EM-kvalet och två måstematcher återstår. Innan avslutningen på hemmaplan i Stockholm ska herrlandslaget utmana redan EM-klara gruppledaren Grekland på bortaplan lördagen den 5 januari. Matchstart 16:00.

Sverige befinner sig i ett knivigt läge efter de inledande fyra omgångarna, men hoppet om avancemang lever. Nu väntar två måstematcher där seger är det enda som gäller.

Första drabbningen står på lördag i Melina Merkouri hall i Rentis, mot tuffast tänkbara motstånd; gruppledande Grekland, det lag Sverige fick se sig besegrat av i tre raka akter när det begav sig i Örebro i augusti 2018.

En svår nöt att knäcka, men långt ifrån omöjlig. Sverige utmanar de redan EM-klara grekerna med revanschlusta och har siktet inställt på tre poäng.
- Killarna har gjort det bra med tanke på den korta samlingen. Nu får vi se hur långt det räcker. Grekland ser starkt ut, inte minst på hemmaplan, där körde de över Azerbajdzjan i augusti. Vi vet inte hur de ställer upp, men alla de bästa är med i truppen. Oavsett måste vi serva riktigt bra och störa dem på så sätt, våra spelare måste prestera på topp individuellt. Luxemburg visade att det går att skaka grekerna på deras hemmaplan. De gick "all in" på serven och det funkade verkligen, säger Per-Erik Dalqvist.

Mycket talar för att det blir en debutant som styr anfallsspelet på lördag:
- Vi har lite skadebekymmer på passarpositionen, så det kan bli så att Oskar von Sydow får chansen att göra sitt första framträdande i seniorlandslaget. En tuff men inspirerande uppgift att ställas mot Grekland på bortaplan i sin första match. Sedan är det klart att det kommer påverka samspelet, så vi åker ner dit och slår ur underläge, med det känns samtidigt lite skönt. De är stora favoriter och vi kan spela utan press, fortsätter "Perra".


Foto: Robert Boman, Jakob Birgersson.

Igår presenterades vänsterspikern Viktor Lindberg som ny lagkapten för herrlandslaget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Så här säger han inför helgens drabbning:
- Det blir en utmaning med en så kort uppladdning, men vi ska göra det bästa av situationen. Vi åker till Grekland som underdogs och det ska vi utnyttja. Det är ingen som helst press på oss, så det är bara att gå ut på planen och njuta och tuta och köra.

Matchen startar 16:00 svensk tid och livesänds via eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

EM-kvalfest i Stockholm

Onsdagen den 9 januari invaderar sedan båda Sveriges volleybollandslag huvudstaden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för avslutande EM-kvalmatcher. 17:00 drabbar herrlandslaget samman med Azerbajdzjan. Tre timmar senare tar sig damlandslaget an Tjeckien.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg.

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+) 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Klicka gärna in på det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmäl att du kommer!


EM-kvaltruppen

Passare


Victor Nielsen, Hylte/Halmstad
Oskar von Sydow, Falkenbergs VBK

Centrar


David Pettersson Hylte/Halmstad
Jens Ahremark Linköpings VC
Joar Jämtsved Millberg, Sollentuna VK
Sergej Engström, Sollentuna VK

Spikers


Erik Sundberg, VaLePa (FIN)
Viktor Lindberg Raision Loimu (FIN)
Daniel Gruvaeus, Falkenbergs VBK
Staffan Blomgren, Sollentuna VK
August Borna Lunds VK
Johan Gruvaeus, Falkenbergs VBK

Liberor


Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad
Joel Andersson Norsjö VK

Ledarstab


Per-Erik Dalqvist, förbundskapten
Göran Persson, assisterande tränare
Andreas Bengtsson, scout
Saffet Eraybar, team manager

EM-KVALMATCHER I JANUARI
5 januari | 

GREKLAND vs SVERIGE

 | EM-kval
16:00 | Melina Merkouri hall, Rentis (Grekland)

9 januari | 

SVERIGE vs AZERBAJDZJAN

 | EM-kval
17:00 | Eriksdalshallen, Stockholm

OM EM-KVALET
Kvalet avgörs under två perioder 2018/19 och består av sju grupper. Den första perioden är 13-27 augusti 2018, den andra är 5-9 januari 2019. Laget ställs mot Grekland, Luxemburg och Azerbajdzjan. Samtliga gruppettor och de fem bästa grupptvåorna kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien). Noterbart är att antalet segrar (kriterie 1) väger tyngre än antalet inspelade poäng (kriterie 2) när tabellen räknas samman.

Mer info finns på den officiella turneringssajten (spelschema, tabeller, statistik, fria bilder)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-04

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Visa fler nyheter

Sponsorer