Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kvalfest i Stockholm: Herrlandslaget vill avsluta med flaggan i topp

På onsdag är det volleybollfest i Stockholm. Sveriges volleybollandslag invaderar klassiska Eriksdalshallen för att avsluta EM-kvalet. Sveriges herrlandslag ställs mot Azerbajdzjan - och man har revansch att utkräva.

Lagen stötte nämligen på varandra i EM-kvalets allra första match, i mitten av augusti. Sverige inledde starkt på bortaplan i Baku, hade en stabil 2-0-ledning och nosade på segern vid ställning 23-23 i tredje set, men hemmalaget lyckades vända och vinna. Ett dråpslag för Sveriges volleybollherrar, i och med att det var just Azerbajdzjan som på förhand var utmålad som huvudkonkurrenten i kampen om andraplatsen bakom förhandsfavoriten Grekland.

Efter den gångna helgens förlust på bortplan mot redan klara gruppsegraren Grekland är hoppet om avancemang ute för Sveriges volleybollherrar. Onsdagens match är dock av stor betydelse, konstaterar förbundskapten Per-Erik Dalqvist:
- Vi kan inte lägga oss ner och dö för att vi missar EM. Det finns mycket att spela för för det här laget, inte minst inför framtiden. Vi laddar om för att ge Azerbajdzjan en riktig match!

En förändring har skett i truppen sedan matchen mot Grekland. Passaren Victor Nielsen, som missade helgens drabbning på grund av skada, tvingas avstå även onsdagens batalj. Emil Serreau (Toulouse, Frankrike) har kallats in och ersätter Nielsen.

Upplev EM-kvalfesten på plats!

Matchen mot Azerbajdzjan startar 17:00 och är den första av två landskamper som utspelar sig i Eriksdalshallen, onsdagen de 9 januari. Tre timmar senare, alltså 20:00, tar nämligen damlandslaget emot ett Tjeckien som jagar avancemang till EM-slutspelet.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg!

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+) 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Klicka gärna in på det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmäl att du kommer!

För den som inte kan vara på plats kommer livestream finnas tillgängligt såväl via www.eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som på volleyboll.se (svenska kommentatorer).


EM-KVALTRUPPEN

Passare


Oskar von Sydow, Falkenbergs VBK
Emil Serreau, Toulouse (FRA)
Victor Nielsen, Hylte/Halmstad - skadad, ej tillgänglig

Centrar


David Pettersson Hylte/Halmstad
Jens Ahremark Linköpings VC
Joar Jämtsved Millberg, Sollentuna VK
Sergej Engström, Sollentuna VK

Spikers


Erik Sundberg, VaLePa (FIN)
Viktor Lindberg Raision Loimu (FIN)
Daniel Gruvaeus, Falkenbergs VBK
Staffan Blomgren, Sollentuna VK
August Borna Lunds VK
Johan Gruvaeus, Falkenbergs VBK

Liberor


Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad
Joel Andersson Norsjö VK

Ledarstab


Per-Erik Dalqvist, förbundskapten
Göran Persson, assisterande tränare
Andreas Bengtsson, scout
Saffet Eraybar, team manager

EM-KVALMATCHER I JANUARI
5 januari | GREKLAND 3-0 SVERIGE | EM-kval
16:00 | Melina Merkouri hall, Rentis (Grekland)

9 januari | SVERIGE vs AZERBAJDZJAN

 | EM-kval
17:00 | Eriksdalshallen, Stockholm

OM EM-KVALET
Kvalet avgörs under två perioder 2018/19 och består av sju grupper. Den första perioden är 13-27 augusti 2018, den andra är 5-9 januari 2019. Laget ställs mot Grekland, Luxemburg och Azerbajdzjan. Samtliga gruppettor och de fem bästa grupptvåorna kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Belgien, Nederländerna, Frankrike och Slovenien). Noterbart är att antalet segrar (kriterie 1) väger tyngre än antalet inspelade poäng (kriterie 2) när tabellen räknas samman.

Mer info finns på den officiella turneringssajten (spelschema, tabeller, statistik, fria bilder)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-08

Senast uppdaterad: 2019-01-08

Visa fler nyheter

Sponsorer