Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kvalfest i Stockholm: Skrällsuget damlandslag vill sätta käppar i hjulet för Tjeckien

På onsdag är det volleybollfest i Stockholm. Sveriges volleybollandslag invaderar klassiska Eriksdalshallen för att avsluta EM-kvalet. Sveriges damlandslag ställs mot Tjeckien och siktar på att på nytt skrälla mot förhandsfavoriten.

Senast lagen möttes var i den allra första EM-kvalomgången i början av augusti 2018. Där och då stod Sveriges volleybolldamer för en praktskräll på bortaplan genom att utmanövrera Tjeckien - det toppseedade laget i gruppen - via en maffig 3-2-skräll.

Tjeckien kommer till onsdagens match i Stockholm taggade till tusen. Inte bara för att de har revansch att utkräva, utan också för att de fortfarande är med i racet om en plats i 2019 års EM-slutspel. För svensk del släcktes hoppet om avancemang definitivt i söndags, när Estland 3-1-besegrade de blågula inför fullsatta läktare med 3000 fans hemma i Tartu.

Tro inte för den sakens skull att trupp och ledarstab har brist på motivation inför uppgiften som väntar. Tvärtom!
- Vi vill avsluta med seger. Tjeckien ska inte få gå till EM. Inte på vår bekostnad och inte på vår hemmaplan. Vi har slagit dem förut och vi ska göra det igen. Vi har massor att spela för; rankingpoäng, framtiden - det är det vi ska hungra efter. Varenda liten skalp lägger en sten på det vi håller på att bygga med det här laget, konstaterade förbundskapten Jonas Svantesson efter söndagens drabbning.

Upplev EM-kvalfesten på plats!

Matchen mot Tjeckien startar 20:00 och är den andra av två landskamper som utspelar sig i Eriksdalshallen, onsdagen de 9 januari. Tre timmar tidigare, alltså 17:00, tar nämligen herrlandslaget emot Azerbajdzjan.

Det här är en dag vi klär oss i gult och blått och tar med familj och vänner för att heja fram våra landslag till segrar. Tillsammans skapar vi magisk inramning och gör Eriksdalshallen till en ointaglig volleybollborg!

Köp biljett nu och se två EM-kvalmatcher till priset av en!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
17.00: Sverige (h) vs Azerbajdzjan
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
20.00: Sverige (d) vs Tjeckien
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Plats: Eriksdalshallen (Södermalm), Stockholm
Biljetter: Säljs via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En biljett ger entré till båda matcherna. Vuxen (18+) 150 kr, barn/ungdom (4-17 år) 65 kr, barn 0-3 går in gratis (biljett bokas kostnadsfritt via Tickster).

Klicka gärna in på det officiella Facebookevenemanget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och anmäl att du kommer!

För den som inte kan vara på plats kommer livestream finnas tillgängligt såväl via www.eurovolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som på volleyboll.se (svenska kommentatorer).


EM-KVALTRUPPEN

Passare


Josephine Tegenfalk, Örebro Volley
Vilma Andersson, Engelholms VS

Centrar


Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo (FIN)
Linda Andersson, Örebro Volley
Filippa Hansson, LIU Brooklyn Blackbirds (USA)
Julia Nilsson, Svedala VBK

Spikers


Isabelle Haak, Savino del Bene Scandicci (ITA) - ej ännu anslutit p.g.a. ligaspel
Anna Haak, Marquette Golden Eagles (USA)
Rebecka Lazic, Energa MKS Kalisz (POL)
Hanna Hellvig, Lidingö SK
Diana Lundvall, Örebro Volley
Maya Tabron, Engelholms VS
Wilma Calmfors, Värnamo VBA

Liberor


Klara Andersson, Engelholms VS
Sofie Sjöberg, Örebro Volley

Ledarstab


Jonas Svantesson, förbundskapten
Jessica Sandberg, assisterande tränare
Victor Alexandersson, assisterande tränare
Alberto Chaparro, scout/tränare
Beata Donborg, team manager

EM-KVALMATCHER I JANUARI
6 januari | 

ESTLAND 3-1 SVERIGE

 | EM-kval
15:00 | Melina Merkouri hall, Rentis (Grekland)

9 januari | 

SVERIGE vs TJECKIEN

 | EM-kval
20:00 | Eriksdalshallen, Stockholm

OM EM-KVALET
EM-kvalet avgörs under två perioder 2018/19. Den första perioden är 13-27 augusti 2018, den andra är 5-9 januari 2019. Sverige har lottats in i en grupp bestående av Tjeckien, Finland och Estland. Gruppsegraren och grupptvåan kvalificerar sig för 2019 års EM-slutspel som avgörs i fyra länder (Turkiet, Ungern, Polen och Slovakien).

Mer info finns på den officiella turneringssajten (spelschema, tabeller, statistik, fria bilder)! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-08

Senast uppdaterad: 2019-01-08

Visa fler nyheter

Sponsorer