Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Biljettsläpp European Golden League – dessa orter bjuder på landskamper i toppnivå

Örebro, Stockholm och Umeå! Det är städerna som bjuder på högklassig volleyboll när damlandslaget bjuder in till European Golden League. Tre hemmamatcher som ni redan nu kan säkra biljetter till!

Efter fjolårets vinst i Silver European League tog sig damlandslaget inför 2019 till European Golden League. Mästerskapet bjuder på totalt sex matcher varav tre spelas på hemmaplan där man får chansen att uppleva riktigt rolig volleyboll på plats. Så passa på att säkra era biljetter redan nu! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det svenska damlandslaget är en del av Sveriges Olympiska Kommittés stora framtidssatsning inför OS 2024 i Paris och nu spelar de mot några av Europas högst rankade lag. Sveriges grupp består av Slovakien, Ukraina och Tjeckien och samtliga lag möts på hemma- och bortaplan under maj och juni. Hemmamatcherna kommer att spelas i Örebro, Stockholm och Umeå.

Mästerskapet inleds för svensk del i Örebro när Tjeckien, som är förstarankade i gruppen, gästar. Ett Tjeckien som Sverige både vunnit och förlorat mot under det tidigare EM-kvalet. Den här gången spelas matchen i Idrottshuset i Örebro den 25 maj.

Därefter går turen kort därpå till Stockholm och Eriksdalshallen den 29 maj. Då är det Ukraina som står för motståndet i gruppens andra match.

För svensk del väntar därefter en bortamatch i Slovakien innan Umeå bjuder in till en returmatch i Umeå Energi Arena den 8 juni som avslutar svenskturnen för damlandslaget.

Bruttotruppen presenteras inom kort men biljetter går redan nu att säkra. Nedan hittar ni spelinfo samt biljettlänkar. Missa inte chansen att se Sveriges volleybolldamer göra upp mot några av Europas starkaste lag!

PS. Kika in Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att ladda med en European Golden League-film. Ds

25 maj | SVERIGE - TJECKIEN | European Golden League
17:00 | Idrottshuset , Örebro
Biljetter till SVERIGE – TJECKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm
Biljetter till SVERIGE – UKRAINA finns här! Länk till annan webbplats.

Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman. Montage: Joakim Bengtsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-01

Senast uppdaterad: 2019-03-20

Visa fler nyheter

Sponsorer