Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gästkrönika: rapport från damlandslagets träningsmatcher i Polen

Inför lördagens stundande European Golden League-match i Örebro åkte damlandslaget till Polen för läger och träningsmatcher. Sveriges lagledning skickar här med en rapport från helgens träningsturnering!

Vi startade turneringen här i Nowy Sacz med att möta Australien. I första set spelade bägge lagen bra, det va jämnt fram till slutpoängen där Australien drog det längsta strået. Andra set börjar tufft för oss då Australien ökade på servepressen avsevärt och vi lyckas tyvärr inte kontra med vår servemottagning. Australien håller hårt i taktpinnen och gör en stark insats under både andra och tredje set. VI förlorar matchen med 3-0.

Under vår andra dag i Nowy Sacz var det egentligen tänkt att vi skulle möta Vitryssland. Dom kunde dock inte medverka och istället plockades ett gäng polska spelare ihop från diverse klubbar i närheten. Vid jämförelse mellan gårdagen och idag så är det som två helt olika lag som står på planen från vår sida. Vi har ett mycket större självförtroende och spelar stabilt i de flesta momenten. Med en bra sideout och många smarta transitionbollar vinner vi 3-0 på förmiddagen den 17/5.

Tredje dagen av turneringen ställs vi mot Kamerun. Ett fysiskt, duktigt lag. Under matchens gång händer det både en och två gånger att deras spelare utmanövrerar oss rent fysiskt vid nät. Våra tjejer spelar dock smart och använder många gånger deras block till vår fördel. Efter en jämn och välspelad match vinner Kamerun med 3-2.

Tack vare vår vinst emot det polska laget och vår 3-2 förlust emot Kamerun placerar vi oss som tvåa på prispallen i turneringen. Australien blev etta, det polska laget trea och Kamerun fyra.

Närmast väntar hemfärd mot Sverige och den första matchen i årets European Golden League när vi spelar mot Tjeckien i Örebro på lördag 17:00! Efter det väntar Ukraina i Eriksdalshallen den 29 maj innan hemmaturnén avslutas i Umeå den 8 juni så det väntar tighta matcher mot tufft motstånd.

/Lagledningen Team Sweden

European Golden League 2019

25 maj | SVERIGE - TJECKIEN | European Golden League
17:00 | Idrottshuset , Örebro
Biljetter till SVERIGE – TJECKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm
Biljetter till SVERIGE – UKRAINA finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Samtliga European Golden League-matcher. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-20

Senast uppdaterad: 2019-05-20

Visa fler nyheter

Sponsorer