Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lazic laddar om inför onsdagens match i Eriksdalshallen

I lördags startade European Golden League för damlandslaget som åkte på en tuff start med förlust mot Tjeckien. På onsdag väntar Ukraina i Eriksdalshallen i Stockholm och Rebecka Lazic menar att laget är redo att lägga i en högre växel till dess.

Tjeckien visade sig vara för starka för damlandslaget i den inledande matchen av European Golden League. Matchen var även det svenska lagets första match med nya förbundskaptenen Ettore Guidetti och nog visade sig premiärnerverna vara på plats. Sveriges MVP blev för dagen Rebecka Lazic och vi pratade med högerspikern inför onsdagens möte med Ukraina.

Förlust i den inledande matchen av European Golden League då Tjeckien vann i tre raka set. Hur skulle du beskriva den matchen?
- Förlusten mot Tjeckien va tung. Vi kom aldrig riktigt in i matchen. Jag tror att vi har en väldigt ung trupp och många som ännu inte fått känna på den nivån av motstånd. Det var lite av en chock när matchen väl kom igång och vi kom aldrig riktigt upp på vår egen nivå som lag utan lät dem spela sitt spel genom hela matchen. Dock hade Tjeckien ett strukturerat spel och många tjejer med erfarenhet på proffsnivå, så eloge till dem för en bra utförd match.

Du blev poängbästa svensk för dagen och även MVP, hur kändes matchen för egen del?
- Jag tycker att jag gör en godkänd match i helhet. Dock är det väldigt svårt att bedöma sin egen insats när vi som lag hade det tufft.

Nu väntar nästa European Golden League-match på onsdag då Ukraina gästar Eriksdalshallen. Hur laddar ni om för den matchen och vad behöver ni fokusera på spelmässigt motUkraina?
- Vi behöver få en hel del bitar i vårt spel att fungera. Förhoppningsvis kommer vi hinna det tills på onsdag. Men första matchen satte ribban och nu vet vi vilken nivå Golden League ligger på och vi vet att vi måste ge mycket mer för att konkurrera med lag på den nivån. Jag tror hela laget är hungriga på ny match och är redo att lägga i en högre växel.

För damlandslaget väntar alltså en chans på revansch redan på onsdag då de spelar mot Ukraina i Eriksdalshallen med start 17:00. Umeå Energi Arena öppnar sedan upp för landskamp den 8 juni då Slovakien stundar. Landslaget behöver allt stöd de kan få och för att undvika kö på plats rekommenderar vi att köpa biljetter i förväg. Ni hittar länkar till biljetter nedan. Matcherna kommer även streamas på volleyboll.se. 

European Golden League 2019

29 maj | SVERIGE - UKRAINA | European Golden League
18:00 | Eriksdalshallen, Stockholm
Biljetter till SVERIGE – UKRAINA finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Samtliga European Golden League-matcher. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-27

Senast uppdaterad: 2019-05-27

Visa fler nyheter

Sponsorer