Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Starka Slovakien besegrade skadedrabbade Sverige

I damlandslagets första bortamatch i European Golden League blev starka Slovakien för tuffa för det skadedrabbade svenska laget. Matchen slutade 3-0 och nu väntar en snabb chans på revansch för Sverige då Slovakien gästar Umeå Energi Arena på lördag!

Det unga svenska landslaget, med en ny förbundskapten vid rodret, spelade under lördagen deras första bortamatch i årets European Golden League. Det skadedrabbade laget, som för dagens match la till Rebecka Lazic på den redan långa skadelistan, fick inte spelet att stämma i Nidra i Slovakien under lördagen. Det var den första landskampen mellan de två nationerna på damsidan och det var till slut Slovakien som segrade efter att ha minimerat de egna misstagen samtidigt som de kapitulerade på Sveriges.

- Tuff match. Vi är med i början på varje set men tappar några bollar i servemottagning eller liknande och då rinner det iväg snabbt, sammanfattade lagkapten Jonna Wasserfaller matchen.

Inledningsvis hänger Sverige med i det första setet och för andra matchen i rad är det Anna Haak som sätter matchens första poäng. Efter att ha spelat jämt fram till ställningen 6-5 rycker hemmalaget ifrån en aning och Sverige kommer aldrig närmre i setet som slutade 25-16. Wasserfaller, som efter onsdagens match mot Ukraina menade att laget behövde vara med mer från start, var aningen mer nöjd med dagens inledning.

- Hyfsat bra i alla tre seten tycker jag att vi är i början till fem, sex, sju poäng. Då är det ändå två bollars skillnad, sen rinner det iväg.

 Slovakien började det andra setet starkare och skapade snabbt en 3-0 ledning. Sverige skulle dock komma tillbaka och Linda Andersson utjämnade till 7-7. De svenska damerna lyckas dock inte behålla momentum och det starka slovakiska laget, som vann med 2-3 senast mot Tjeckien, utökar hemmaledningen ytterligare och det andra setet slutade till slut 25-12. Även det tredje setet blev ett snabbspelat sådant som slutade 25-16 till hemmalaget som därmed inkasserade sin andra raka vinst i European Golden League.

För svensk del väntar en snabb chans på revansch då Slovakien gästar Umeå Energi Arena redan nu på lördag. 17:00 spelas nämligen den sista hemmamatchen i årets European Golden League för de svenska damerna.

Wasserfaller var på det klara vad laget behöver förbättra till dess.

- Vårt försvar och servemottagning såklart. Vi måste jobba på våra egna moment och vara med hela tiden för när vi tappar någon boll går vi ner oss och det är då det rinner iväg.

För egen del spelade hon sin blott tredje match på högerkanten efter att ha fått byta från sin vanliga centerposition på grund av lagets skadebekymmer. Med ytterligare en MVP-utnämning i bagaget kunde hon konstatera att hon växer och växer på sin nya position.

- Bättre och bättre såklart, nu när man har kommit in i det mer och mer. Så det går framåt, avslutade Wasserfaller som nu får en vecka av träning tillsammans med laget innan revanschmatchen mot Slovakien väntar.

European Golden League 2019

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Samtliga European Golden League-matcher. Länk till annan webbplats.

 Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-01

Senast uppdaterad: 2019-06-01

Visa fler nyheter

Sponsorer