Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inför Sverige – Slovakien i Umeå Energi Arena

På lördag spelas damlandslagets sista hemmamatch i årets European Golden League när Slovakien gästar Umeå Energi Arena. Matchen startar 17:00 och för er som inte är på plats streamas landskampen här på volleyboll.se.

Efter att damlandslaget har gästat Örebro och Stockholm har turen nu kommit till Umeå. På andra sidan nätet väntar Slovakien, ett lag de svenska damerna mötte senast för en vecka sedan. Då blev det 3-0 men i lördagens returmöte ska det spelas om nya poäng!

Matchen startar 17:00 och här finns länk till biljettköp. Kan man inte vara på plats streamas även matchen här på volleyboll.se och ni hittar sändningen längre ner i artikeln.

Senast Umeå bjöd på en landskamp var det grym stämning i Umeå Energi Arena så de svenska damerna hoppas att Umeå återigen stöttar till fullo när viktiga poäng står på spel. Efter att ha vunnit fjolårets Silver European League har det varit ett skadedrabbat Sverige som haft det tufft mot mer erfarna motståndare i Golden League men det är ett revanschsuget Sverige som ställer upp.

Bland landslagsspelarna hittar man bland annat IKSU-produkten Fanny Åhman som är laddad till tusen inför lördagens match.

- Det känns superkul att få spela i Umeå! Det var det roligaste eventet på hemmaplan förra året med mycket folk på läktarna. Umeå är ju en riktig idrottsstad så det känns kul att visa upp volleybollen ytterligare, säger Åhman.

Liberon från Umeå är nyss hemkommen från collegespel i USA och hann bara landa några dagar på hemmaplan innan vårens landslagsprogram drog igång.

- Det har varit superkul att träffa alla och spela i ett såhär ungt och talangfullt lag. Vi får utvecklas tillsammans och vi har ju verkligen spelat mot bra lag vilket gjort att man får utmana sig själv, fortsatte Åhman.

De svenska damerna mötte Slovakien senast i lördags, då i Nitra i Slovakien, och då blev det en förlust med 3-0. Inför revanschmatchen i Umeå menar Åhman att laget vet vad de behöver fokusera på.

- Vi måste jobba på servemottaget och deras tuffa servar, sa hon och la till;

- Jag hoppas att det kommer mycket folk så att Umeå visar upp sig från sin rätta sida och vi har stöd från publiken, avslutade Åhman.

Foto: Robert Boman.

European Golden League 2019

8 juni | SVERIGE - SLOVAKIEN | European Golden League
17:00 | Umeå Energi Arena, Umeå
Biljetter till SVERIGE – SLOVAKIEN finns här! Länk till annan webbplats.
Till den officiella turneringssajten (nyheter, spelschema, statistik, foton, livescore, m.m)! Länk till annan webbplats.

Samtliga European Golden League-matcher. Länk till annan webbplats.

 


Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-07

Senast uppdaterad: 2019-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer