Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige förlorade på bortaplan i European Golden League

Det svenska damlandslaget spelade den näst sista matchen av årets European Golden League då de gästade Ukraina under onsdagskvällen. Matchen slutade 3-0 till Ukraina.

Efter fjolårets vinst av Silver European League kvalificerade sig de svenska damerna för European Golden League inför denna säsong. Då det unga svenska laget haft skadeproblem, med Isabelle Haak och systrarna Lazic frånvarande, har det svenska laget haft en tuff start på turneringen. Inför onsdagens möte mellan Ukraina och Sverige under onsdagen hade Sverige förlorat fyra matcher i European Golden League, inklusive den tidigare landskampen mot Ukraina i Eriksdalshallen i Stockholm. Då fick Sverige se sig besegrade i tre raka set.

För Ukrainas del har resan i European Golden League varit desto bekvämare. Förutom 3-1 förlusten mot Tjeckien hade laget vunnit sina andra matcher med 3-0 och därmed spelat till sig ledningen i grupp A.

I onsdagens returmatch mellan de två lagen var det återigen Ukraina som startade starkast. Med sex servess vinner Ukraina det första setet med 25-10. Set nummer två inleds återigen med starkt spel av hemmalaget och setsiffrorna speglar det första setet.

- Det var en tuff dag för oss idag. Ukraina servar och blockar bra matchen igenom och vi kommer aldrig riktigt in i någon rytm, sammanfattade lagkapten Jonna Wasserfaller direkt efter matchen.

Sverige kommer närmre i det tredje setet men klarar inte av att utmana hela vägen och setet slutar 25-17. Ukraina försvarar därmed gruppledningen medan de svenska damerna fortsätter jaga den första vinsten i Golden League.

- I tredje set kommer vi in lite mer i matchen och vågar mer vilket även syns på siffrorna så det kommer vi ta med oss till nästa match, avslutade Wasserfaller.

För andra matchen i rad var det Diana Lundvall som gjorde mest poäng i det svenska laget. Närmast väntar några rese- och träningsdagar för det svenska landslaget som spelar den allra sista matchen av årets European Golden League nu på lördag. Då står Tjeckien för motståndet och även den matchen streamas via Eurovolley TV med start 18:00.