Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget samlas

Herrlandslaget samlas i mitten av augusti för träningsläger som avslutas med resa till Nordmakedonien för att spela träningsmatcher i slutskedet av deras EM-förberedelser.

Nordmakedonien tog sig till EM-slutspel tack vare vinst i sista kvalmatchen samt att ett par andra resultat gick deras väg. En match som spelade en direkt avgörande roll var den relativt enkla 3-0 segern som Sverige tog hemma mot Azerbadjan.

 

Det är ett ungt och talangfullt Sverige som samlas den 8 Augusti i Falköping för ett första träningsläger. Därefter samlas man i Sollentuna innan det bär av mot Polen och senare Nordmakedonien.

Av de 15 uttagna spelarna har 14 spelat i landslaget tidigare, yngst och debutant blir Max Petersson som ska börja sista året på RIG. Trots den unga åldern finns det en hel del talang blandat med några mer på den här nivån rutinerade spelare.
Det är glädjande att se en spelare som Linus Ekstrand som nyligen skrivit på sitt första proffskontrakt i Belgien. En annan spelare som kommer betyda mycket är David Pettersson som efter ett år i elitserien ger sig ut i proffslivet igen, denna gången till finska mästarna VaLePa där han kommer spela tillsammans med Erik Sundberg.
Ytterligare en spelare som betyder mycket trots sin unga ålder är laget kapten Viktor Lindberg. Viktor gjorde en så pass bra första säsong som proffs förra säsongen att den tyska ligafyran SVG Lüneburg fick upp ögonen för den hårdslående vänsterspikern. Lüneburg blir Viktors andra proffsklubb efter en lyckad säsong i finska Raision Loimu.

 Förbundskapten Per-Erik Dalqvist har följande att säga om den kommande samlingen: 

”Det är en spännande grupp med spelare vi har. Trots ung ålder så finns det en hel del talang och bredd i laget. Det viktigaste blir att träna bra och sätta en grund i den relativt nya gruppen för hur vi vill spela längre fram. Vi fick en del kvitton i Maj mot Danmark på vad vi gör bra och vad som behöver förbättras. Anfallsspelet håller bra nivå men jag skulle gärna se att vi tar ett kliv upp i serve och blockspelet under denna perioden.”

 

Programmet ser ut som följande:

 

8-12 augusti Träning i Falköping

15-18 augusti Träning i Sollentuna

18-22 augusti Träning och matcher i Polen (prel.)

22-27 augusti Matcher i Makedonien

 

Truppen:

Oskar von Sydow, Falkenbergs VBK

Emil Serreau, Nice (FRA)

Joel Andersson, Örkeljunga VK

Edvin Svärd, Falkenbergs VBK

Viktor Lindberg, SVG Lüneburg (GER)

Linus Ekstrand, Par-ky Menen, (BEL)

Daniel Gruvaeus, Falkenbergs VBK

August Borna, Lunds VK

Max Petersson, Engelholms VS

Johan Gruvaeus Falkenbergs VBK

Jacob Link CS Prata Volley (ITA)

Jens Ahremark, Linköpings VC

David Pettersson, VaLePa (FIN)

Anton Ribom, Falkenbergs VBK

Martin Bergman, Lund V

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-17

Senast uppdaterad: 2019-07-17

Visa fler nyheter

Sponsorer