Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förbundskapten Guidetti förlänger - ansluter till RIG

Ettore Guidetti fortsätter leda Sveriges volleybolldamer. Förbundskaptenen flyttar dessutom till Sverige och förstärker instruktörsstaben vid Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i Falköping.

Ettore har lång och bred erfarenhet från tränaruppdrag, bland annat i italienska A1 och A2, från polska högstaligan samt som assisterande coach för italienska juniorlandslaget för damer.

Uppdraget som förbundskapten för damlandslaget i volleyboll tog sig italienaren an våren 2019 och nu förlängs det alltså fram till nästa sommar. Därmed kommer han leda Sveriges volleybolldamer genom EM-kvalet som på grund av pågående pandemi skjutits fram från augusti/september 2020 till januari 2021. Mer info om EM-kvalet finns via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klart är också att Ettore flyttar till Sverige och Falköping för att vid Svenska Volleybollförbundets RIG och i rollen som instruktör vara med och utveckla landets största volleybolltalanger.

- Det är mycket positivt för kontinuiteten och utvecklingen i landslaget och jag är glad att Ettore förlänger som förbundskapten. Genom sitt nya uppdrag på RIG fördjupar han sitt engagemang i Svensk volleyboll. Det känns naturligt i och med att mycket av landslagsverksamheten utgår från Falköping, och jag tror att han kan tillföra mycket med sin erfarenhet, säger Martin Kihlström, förbundschef Svenska Volleybollförbundet.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-07-21

Senast uppdaterad: 2020-07-21

Visa fler nyheter

Sponsorer