Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Haak och Lindberg donerar prispengar

Svenska Volleybollförbundets samarbetspartner Svenska Spel har utsett bästa spelare i volleybollandslagen i EM-kvalet. Spelarna mottar Hejapriset om 5 000 kronor vardera att donera till valfri volleybollklubbs verksamhet.

I damlandslaget är Turkietproffset Isabelle Haak mottagare av Hejapriset:
– Jag började min karriär i Engelholms VS och det var fantastiskt lärorikt. En kul miljö och många duktiga tränare och spelare. EVS har jättestor ungdomsverksamhet, det är verkligen kul att se så många unga spela volleyboll. Klubben är den perfekta platsen att lära sig spela på och även se och lära sig från elitlaget. Elitlaget har varit i toppen i många år nu vilket är så kul att se,

I herrlandslaget utses Bundesligaspelaren Viktor Lindberg till vinnare av Hejapriset:
– Jättekul att bli utsedd till herrlandslagets bästa spelare! Jag tycker att min hemmaklubb Vingåker ska få de 5000 kronorna. Jag har VVK att tacka för mycket av min framgång, det var där allt startade för mig. Jag hoppas att pengarna kan främja föreningens fortsatta arbete med att vara en stark klubb inom svensk volleyboll

Hejapriset är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse som drivs gemensamt av Svenska Spel, Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden, med målet att sänka trösklarna för att fler ska komma i rörelse genom idrotten.

Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet:
– Väldigt uppskattat och roligt med Hejapriset och att det även ger en förening extra draghjälp till verksamheten, speciellt i dessa utmanande tider. Priset innebär viktiga pengar till föreningar som sätter sin omgivning i rörelse och som bidrar med mycket positivt lokalt i samhället.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-26

Senast uppdaterad: 2021-05-26

Visa fler nyheter

Sponsorer