Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleyboll-EM: Sverige är vidare till åttondelsfinal!

Sveriges damlandslag i volleyboll har gått vidare från gruppspelet i Volleyboll-EM, tack vare Finlands seger över Rumänien på tisdagskvällen. "Galet att vi lyckats med det här", säger förbundskapten Ettore Guidetti.

Finlands sak blev vår när deras landslag sent på tisdagskvällen vann över Rumänien med 3-1 i set och svenskorna därmed gick vidare i kostym.

Den finska segern betyder att inte bara Finland utan även Rumänien står helt utan chans att komma ifatt Sverige på fjärde plats.

I korridoren på spelarhotellet utbröt ett vilt jubel när svenskorna vällde ut ur sina rum efter Finlands matchboll.
– En otrolig glädje. Vi trodde djupt på oss själva även om vi visste att det här skulle vara svårt att uppnå, säger en glad förbundskapten Ettore Guidetti bara minuter efter att Rumänien servat i nät på sista bollen.

Under onsdagen kl 16.30 svensk tid möts Sverige och Nederländerna i den sista gruppspelsmatchen innan Ukraina och Rumänien rundar av EM:s grupp D senare på kvällen.

På torsdag lämnar därmed svenskorna Cluj-Napoca, Rumänien, för vidare färd till Plovdiv, Bulgarien, för att spela åttondelsfinal. I skrivande stund är Polen en sannolik motståndare.

– Våra segrar mot just Finland och Rumänien visar att vi är tillräckligt bra. Tjejernas hängivenhet är fenomenal och vi tror att vi har ännu mer att ge. Avancemanget är ett viktigt steg för oss, och dessutom är det galet att vi lyckas med det här, säger Guidetti.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-08-24

Senast uppdaterad: 2021-08-24

Visa fler nyheter

Sponsorer