Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget: SVT sänder European Silver League 2022 och EM 2023

Vårt svenska damlandslag och Sveriges Television verkar vara en bra kombination. European Silver League 2022 och Europamästerskapen 2023 sänds på SVT. ”Vi är jätteglada att kunna säkra upp rättigheterna”, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Volleyboll-EM 2021 blev en succé, inte bara för svensk volleyboll utan även för Sveriges Television.

Det svenska damlandslaget fick under Europamästerskapen i augusti sitt stora internationella genombrott när laget inte bara deltog i EM för första gången på 38 år utan dessutom gick till kvartsfinal efter segrar över Finland och de båda värdnationerna Rumänien och Bulgarien.

Genombrottet skedde inför ögonen på den breda publik som Sveriges Television lockar. SVT beskriver evenemanget som en av deras mest överraskande succéer under året. Tittarsiffrorna var oväntat höga.

– Det var fantastiskt kul att se vilket genomslag det här landslaget fick under EM. Inte minst kul att en världsstjärna som Isabelle Haak fick visa upp sig ordentligt för en svensk TV-publik. Vi är jätteglada att redan nu kunna säkra rättigheterna till nästa EM, säger Åsa Edlund Jönsson.

För svensk volleyboll är det naturligt och välkommet att fortsätta samarbetet med SVT framöver vad gäller direktsändningar från damlandslagets kommande tävlingar.

– Vår mission är att sprida volleybollen och välkomna fler i den svenska volleybollfamiljen. Nu finns ett stort intresse för volleyboll i allmänhet och damlandslaget i synnerhet. Då tror vi att SVT är en lysande partner att fortsätta bygga intresset tillsammans med, säger Ulric Svensson, för närvarande kommunikationsansvarig på Svenska Volleybollförbundet.

European Silver League 2022 spelas från slutet av maj till början av juli. Nästa EM spelas 2023. Sverige är direktkvalificerat för båda tävlingarna.

SVT skriver att de sänder European Silver League och Europamästerskapen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

---

SVT berättar i Sportspegeln om Sveriges båda VM-guld här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Rapporteringen börjar 25.20 in i sändningen.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-12-20

Senast uppdaterad: 2021-12-20

Visa fler nyheter

Sponsorer