Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget: Per-Erik Dalqvist förlänger inte som förbundskapten

Tre år vid rodret för herrlandslaget i volleyboll blev lagom för Per-Erik Dalqvist. "Det har varit en ära att representera Sverige", säger han. ”Perra” fortsätter som huvudtränare för damlaget i Engelholms VS.

Hösten 2018 blev Per-Erik Dalqvist förbundskapten för landslaget i volleyboll. Han efterträdde då Johan Isacsson.

Dalqvist var bland annat med om med om att leda landslaget genom två EM-kval. 2019 slutade det med förlust mot Grekland, och i maj 2021 hade landslaget behövt vinna och ta tre poäng i den sista kvalmatchen mot Kroatien, men det blev en knapp förlust med 2-3. Året 2020 försvann, mer eller mindre, i spåren av corona.

– Det har varit spännande att arbeta med spelarna och ledarna i landslaget och det har varit en ära att representera Sverige, säger Per-Erik.

Dalqvists kontrakt som förbundskapten har nu gått ut och efter diskussioner med Svenska Volleybollförbundet blir det ingen fortsättning. Landslaget är heller inte med i kommande EM-kval.

– Jag har inga problem att man prioriterar. Men jag har varit tydlig med mina ambitioner. Därför blir det bättre att vi gör på det här sättet, säger han.

Landslagschef Simon Dahl säger:
– "Perra" har gjort ett fantastiskt bra jobb med tanke på förutsättningarna. När de nuvarande resurserna prioriteras på damernas EM-satsning vill vi ändå redan i år bygga upp någonting med herrlandslaget som fungerar på sikt. Jag har haft en bra dialog med "Perra" och hade hoppats på att ha med honom på den utvecklingsresan, men jag förstår hans beslut.

I Engelholm påbörjade Per-Erik Dalqvist i maj 2021 ett treårskontrakt med att leda klubbens damlag som för närvarande ligger tvåa i elitserien.
– Jag har två och en halvt år kvar och det avser jag fortsätta med, säger tränaren.

Närmast väntar Grand Prix i Uppsala 22-23 januari.
– Nu blir det fullt fokus på det. Det ser jag fram emot, säger han.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-01-12

Senast uppdaterad: 2022-01-12

Visa fler nyheter

Sponsorer