Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget: Seger i returen mot Estland

Det blev seger i andra träningsmatchen mot Estland för det svenska damlandslaget i volleyboll. Spikern Rebecka Lazic och förbundskapten Lauri Hakala berättar här om erfarenheterna mot Estland inför European Silver League.

Volleyboll, damer, träningsmatch 2:
Sverige – Estland
3-2 (25-20, 22-25, 23-25, 25-19, 15-12)

Sverige
och Estland vann därmed varsin match i Ängelholm inför European Silver League som för svensk del startar borta mot Slovenien 28 maj.

-----

Spikern Rebecka Lazic berättar:

"Det var två matcher med många upp och ner. Den första var en debutmatch, nervöst och lite stressigt, där vi försökte hitta varandra igen och även ett nytt spelsystem. Väldigt typisk första match, men skönt att få den gjord.

 Andra dagen avslutade vi med en vinst, vilket var viktigt då vi inte har fler träningsmatcher inför European Silver League-premiären. Väldigt starkt av laget att lyckas vinna. Vi gjorde många byten och spelade runt på hela truppen. Kul att även de unga spelarna vågade ta plats och att vi lyckades dra ihop säcken i slutet. 

Laget är i en utvecklingsfas och vi har en ny tränare och ledarstab. Det är krävande och vi har på kort tid försökt lära oss det nya spelsystemet. Det sitter inte riktigt ännu och det syntes i de här två matcherna. Det lär ta tid och vi vet att målet är EM 2023 så vi måste ha tålamod.

Det fanns mycket bra att ta med sig från dessa matcher och vi är på rätt väg. Nu vet vi vad vi behöver jobba lite extra på för att vara redo inför Slovenien matchen nästa vecka."

-----

Förbundskapten Lauri Hakalaberättar:

"Jag är glad för segern, men det viktigaste är att våra spelare hamnar i matchsituationer och lär dig av det. Vi spelade många spelare, alla vi hade faktiskt. Många spelade väldigt bra, med tanke på deras bakgrund i landslaget som varierar.

Vi ville inte ta några risker med spelare som tränat hårt under lägret, så vi spelade inte alla spelare fullt ut. Estland gjorde några ändringar också genom matchen. Som ett resultat av det svängde matchen fram och tillbaka.

Jag är glad att vi lyckades serva lite bättre än i den första matchen. Vissa saker vi ville göra som att spela med mer disciplin och skarpare block/försvar gjorde vi bättre idag än igår.

Det var fantastiskt att Alexandra Lazic kunde spela en hel match och hjälpa oss idag. Nu får vi träna några gånger till innan "Bella" (Isabelle Haak) ansluter till oss och vi reser till Slovenien."

-----

Sverige inleder European Silver League borta mot Slovenien 28 maj.
Samtliga fyra hemmamatcher spelas i Lund med start 4 juni mot Portugal.
Biljetterna säkrar man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Landslagets Isabelle Haak spelar final i Champions League ikväll, söndag, med start 18.00.
Vakifbank Istanbul – Imoco Conegliano
Matchen streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-22

Senast uppdaterad: 2022-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer