Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget: Seger borta mot Danmark i ny femsetare

Efter femsetsförlusten i Ängelholm vände Sverige på steken i danska Köge och vann den andra av de båda träningsmatcherna. Även den här matchen gick till fem set. Den tillfällige förbundskaptenen Almir Ljutovac berättar.

3-2-segern i Danmark avslutar ett träningsläger som pågått sedan 13 maj i Ängelholm.

Almir Ljutovac berättar:

"Efter att ha gjort ett grymt bra läger kom vi överens om att vi skulle ge absolut allt vi hade kvar i oss för att avsluta på bästa möjliga sätt. Vi gjorde några förändringar i uppställningen då vi haft flera spelare som visat framfötterna på alla positioner.

Vi inledde positivt och hängde med danskarna bra hela vägen. Vid ställningen 22-22 hände dock precis samma sak som i hemmamatchen där deras högerspiker satte press med flera servar och de avslutade setet 25-22.

Andra set var väldigt likt det första och lagen följdes åt hela vägen. Återigen var det väldigt små marginaler som avgjorde och återigen till hemmalagets fördel. Vi gjorde några förändringar i laget och tidigt i tredje set kom Lucas Gustavsson in med mycket energi.

Vi jagade danskarna hela setet men det såg jobbigt ut vid 24-22 för dem. Vi lyckades först vinna en lång bollduell och vid 24-23 tog Lucas matchens hittills häftigaste blockpoäng när han blockade ner Danmarks högerspiker. Plötsligt stod det 24-24 och efter bra servar av Jakob Tegenrot tog vi ytterligare två poäng och vann setet.

Vi gick in i fjärde set med massa självförtroende och spelade stundtals fantastisk volleyboll. Vi hade bra press i serven och nuddade allt i block/försvar vilket gjorde att vi enkelt vann setet med 25-13.

Inför sista set pratade vi om att vi gjort ett bra jobb sedan första dagen och kan vara ”nöjda” med vad vi presterat, men nu hade vi chansen att gå från ”nöjda” till ”stolta”. Vi spelade med den inställningen från första boll i avgörande set och dominerade alla moment. Vi vinner setet med hela 15-6.

Precis varje spelare förtjänar beröm för sina insatser under lägret/matcherna och man vill nämna alla men ska jag välja ut några som sticker ut idag så är det Jakob Ekman, matchens gigant, där han presterade mycket bra i anfall, block och serve. En annan som är mycket värd att nämna är återigen Lucas som under sina två och et halvt set på planen har 6-7 dödande block och många bra aktioner.

Sammantaget var det ändå en lagseger och vi lämnar nu Danmark med mycket bra känsla. Jag riktar ett stort tack till hela laget och tränarstaben för insatsen."

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-22

Senast uppdaterad: 2022-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer