Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

ESL: Jämnt första set innan Sverige tryckte på gasen

Klara Andersson, Rebecka Lazic och från andra set även Lilly Topic. Alla tre var nya på plan jämfört med senast och alla bidrog till att Luxemburg avfärdades i raka set. "Men vi behöver lära oss att starta bättre", säger förbundskapten Lauri Hakala.

European Silver League, damer:
Luxemburg – Sverige 0-3 (22-25, 15-25, 10-25).

I Sveriges andra match i årets European Silver League hade Sverige svårt att springa ifrån hemmalaget Luxemburg i det första setet.

– Resultatet 3-0 är bra och vi blev bättre allteftersom matchen gick. Men vi hade mer problem i inledningen än jag trodde vi skulle ha. Vi gjorde några ändringar men det borde inte påverka hur vi inleder matchen. Det tog för lång tid och vi måste lära oss att starta matcher bättre, säger Hakala.


Men sedan gick det lättare och lättare för svenskorna under onsdagskvällen. Efter den trevande inledningen var det svensk dominans som gällde. Sverige skaffade sig stora ledningar i set två och tre.

– Allteftersom började vårt block och försvar fungera som det ska. Vi fick också in lite energi och den måste vi ta med oss vart vi än åker. Vi kan inte förlita oss på publik eller känslor som vi råkar ha. Vi måste producera energi om den inte finns naturligt. Där har du det i ett nötskal, menar förbundskaptenen.

I slutet av matchen kom även den unga passaren Hilda Gustafssonin på plan för första gången i landslaget sedan EM-kvalet förra året.

– Framför allt Klara Anderssongör en fin match och styr upp mottagningen. Tillsammans med de andra som kommer in, Rebecka Lazicoch Lilly Topicoch sedan även Hilda Gustafsson, gjorde de alla bra ifrån sig, säger SVT:s expertkommentator Andréa Jacobsson.

I matchen spelade från start Isabelle Haak, Alexandra Lazic, Vilma Andersson, Linda Andersson och Jonna Wasserfaller jämte nämnda Klara Andersson och Rebecka Lazic. "Bella" blev poängbäst med 18 före "Alex" med 16 och "Becka" med 9.

Sverige har därmed vunnit sina två första matcher i European Silver League.

– Nu ska vi se det här på video och sedan kommer vi tillbaka till Sverige. Det ser vi fram emot, säger Hakala.

Nästa match för Sverige blir också den första på hemmaplan.
På lördag 4 juni står Portugal för motståndet i Idrottshallen i Lund.

Biljetter köper man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Förbundskapten Lauri Hakala ger taktiska råd till Vilma Andersson, Klara Andersson och Isabelle Haak under matchen mot Luxemburg. Foto: Christian Kemp
Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-01

Senast uppdaterad: 2022-06-01

Visa fler nyheter

Sponsorer