Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

ESL: Det blir final i Lund! Biljetterna släpptes direkt.

2022 års European Silver League-final spelas i Idrottshallen i Lund. Det blev klart när Sverige vann andra set mot Slovenien under den tidiga onsdagskvällen. Lördag 2 juli 15.00. Mot Portugal. En fest man inte vill missa. Biljetterna är släppta.

European Silver League
Match 8 av 8
Sverige – Slovenien
3-0 (25-19, 25-20, 25-16)

Sverige har spelat sina åtta matcher i grundserien. De andra länderna har en match kvar, men hur det går där spelar ingen roll för svensk del.

Sverige kommer toppa den slutliga tabellen vilket betyder hemmamatch i finalen – mot Portugal som slutar tvåa.

– Jättefin match för oss med bra resultat. Jag är jättenöjd, säger förbundskapten Lauri Hakala.

Slovenien, som så sent som i helgen slog Portugal med 3-1, blev en munsbit för Sverige.

– Det var svårt att veta inför matchen vilken typ av match det skulle bli när de slog Portugal med 3-1 senast. Samtidigt har vi gått in med samma inställning i alla matcher. Vi gjorde det vi kunde göra och fokuserade på vårt eget spel, säger centern Linda Andersson.


Final. Hemma. Foto: Nisse Nilsson

Första setsignerades Isabelle ”Bella” Haak. Den svenska världsstjärnan gjorde som hon ville när Sverige ryckte åt sig en 10-poängsledning innan sovenskorna snyggade till siffrorna till 25-19.

Andra setsignerades Linda Anderssonsom med tre mäktiga block i rad såg till att Sverige ryckte från ett jämnt läge till en klar ledning. 25-20 till slut.

– Ja, ha, ja vi har jobbat mycket på blocket under hela den här samlingen och det är härligt när man känner att det börjar lossna lite, säger Andersson.

Och två set var exakt vad Sverige behövde för att redan nu säkra att finalen spelas på hemmaplan.

– Vi hade en varm, bra känsla i kroppen efter två setvinster. Då visste vi att vi skulle ha Portugal hemma i finalen, säger Hakala.

Tredje setblev en ren defilering. 25-16.

– Vi hade bra serve idag. "Bella" ver jättebra, som vanligt suverän. Det finns många spelar som har förbättrat sin serve de senaste tre veckorna. Det var jättekul att prestera hemma igen inför alla dess människor som hejar på oss, säger Hakala.

Nu väntar finalen på hemmaplan 2 juli, mot Portugal som växt ut till lite av en ärkerival efter 1-1 i matcher i senaste EM-kvalet och 1-1 i matcher här i European Silver League.

– Jättejättekul. Det har varit så fantastiska matcher här. Att få spela en final mot ett så pass bra lag som det har varit så takt mot är så himla roligt, och det kan vara en avgörande faktor att ha en sådan här hemmapublik i ryggen, säger Linda.

En tidig rapport säger att 700 finalbiljetter är sålda redan en och en halv timme efter Slovenienmatchens slut.

– Åh, det är ju bara ännu roligare. Att för några år sedan spela för sådär 300 personer kanske till att ha sålt så många biljetter redan, det är helt galet, säger Linda Andersson.

– Nu ska vi vila ett par dagar, sedan träna och komma redo till finalen, säger Hakala.


Biljetter till finalen 2 juli fixar man här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-22

Senast uppdaterad: 2022-06-22

Visa fler nyheter

Sponsorer