Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget: Ny chans mot Finland i dag

Det två veckor långa träningslägret i Finland avslutas med två träningsmatcher. Finland vann den första och under lördagen med start 16.00 spelas den andra. ”Vi ser det ljusa i de här matcherna”, säger förbundskapten Lauri Hakala.

De båda träningsmatcherna spelas i Kyyjärvi, en ort som ligger mellan Vaasa och Jyväskylä.

På lägret saknas bland annat systrarna Alexandra och Rebecka Lazic av familjeskäl och Sofie Sjöberg som gjort en mindre ingrepp i en fot. Dessutom har Isabelle Haak lämnat lägret för att ansluta till sin nya klubb Imoco Volley Conegliano i Italien.

Från truppen i Silver League saknas även Elin Larsson som har rest till USA. Lilly Topic är med på lägret men är skadad.

Namn som har kommit till är den tidigare skadade Hanna Hellvig som är på bättringsvägen. Med på lägret är också de efter Silver League inkallade Ulrika Blomgren och Daniella Åström.

I fredagens inledande träningsmatch vann Finland med 3-0.

– Finland spelade bra. Vi kom in i matchen efter det första setet. Daniella Åström spelade sin första match med landslaget, det var kul att se. Den här matcherna ger oss bra information om spelare som inte spelade så mycket i Silver League, säger förbundskapten Lauri Hakala.

Bästa poängplockare i Sverige var Cecilia Malm med 12 anfallspoäng. Anna Haak hade 11.

– Finland bra bredd i sin trupp. När chocken hade lagt sig efter första set tyckte jag att de nya tjejerna såg bra ut. Nu får vi se hur de har utvecklats till idag, säger Jonas Svantesson, assisterande förbundskapten.

Träningslägret avslutas med lördagens match.

– Det har varit bra hur allting fungerat här i Finland och vi har kunnat träna bra. Vi saknar en del spelare och det är olyckligt. Ibland är det också livet. Vi väljer att se det ljusa i det och i de här matcherna, påpekar Hakala.

Förbundskaptenen jobbar vidare med laget i den avslutande matchen.

– I dag förväntar vi oss att spela på samma sätt även om det är nya spelare på plan. Kulturen vi har i laget vill vi ha kvar och det är svårt eftersom varje spelare måste bära den kulturen med sig. Det är tufft för de som har varit med väldigt lite, säger Hakala.

– Vi är alla ansvariga för den kulturen vi bygger och vi vill att den ska speglas på planen. Vi vill att spelarna ska spela vårt spelsystem oavsett vilken situation de är i. Det är förväntningarna för idag.

I lördagens match startar Sverige med Vilma Andersson, Daniella Åström, Cecilia Malm, Ulrika Blomgren, Linda Andersson, Kirsten Van Leusen och Filippa Brink.

Lördagens träningsmatch Finland-Sverige startar 16.00 svensk tid.
Matchen streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Svenska truppen
  3. Linda Andersson
  4. Jonna Wasserfaller
  5. Cecilia Malm
  6. Daniella Åström
  8. Ulrika Blomgren
12. Hilda Gustafsson
13. Filippa Brink
14. Hanna Hellvig
16. Vilma Andersson
17. Anna Haak
19. Klara Andersson
23. Kirsten Van Leusen

Ledarstaben
Lauri Hakala
Jonas Svantesson
Anders Håkansson
Sebastian Lilja
Lasse Andersson
Laura JärvinenFörbundskapten Lauri Hakala. Foto: Nisse Nilsson

Fler nyheter

Publicerad: 2022-08-13

Senast uppdaterad: 2022-08-13

Visa fler nyheter

Sponsorer