Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Biljettsläpp: Se damlandslagets Golden League-matcher i Lund

31 maj och 17 juni spelar Sveriges volleybolldamer European Golden League på hemmaplan i Lund. Säkra dina biljetter och gör Idrottshallen till en ointaglig, blågul volleybollborg! Biljettsläpp fredagen den 20 januari kl. 12:00 på Ticketmaster.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Se länkar och rabattkod nedan!

Bosnien-Hercegovina och Belgien gästar Idrottshallen i Lund i maj och juni 2023. Foto: Robert Boman. Montage: Svensk volleyboll och Joakim Bengtsson.

Det svenska damlandslaget, med skånska syskonparen Haak och Lazic i spetsen, har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Den historiskt starka femteplatsen vid 2021 års Europamästerskap följdes under 2022 upp av guld i European Silver League inför fullsatta läktare i Lund.

Efter förra årets succé återvänder nu Sveriges volleybolldamer till Idrottshallen i Lund för att spela två gruppspelsmatcher i 2023 års upplaga av European Golden League. 

Efterfrågan på att få uppleva det framgångsrika svenska damlandslaget på hemmaplan är stor och Svenska Volleybollförbundet räknar med högt tryck på biljetterna när de släpps på Ticketmaster.se fredagen den 20 januari kl. 12.00 Länk till annan webbplats.. Vill man vara säker på att få tag i några gäller det att vara ute i god tid. 

Evenemanget är ett samarbete mellan Svenska Volleybollförbundet, Visit Lund, Lunds kommun och Sveriges största volleybollklubb Lunds VK och får ekonomiskt stöd från Lunds kommuns evenemangspott samt från Visit Skåne AB, tidigare Event in Skåne. 

Om European Golden League 

I European Golden League konkurrerar Sverige med några av Europas vassaste landslag.

Nationsturneringen avgörs 27 maj – 9 juli. De totalt nio landslag som deltar är utifrån Europaranking fördelade i tre trelagsgrupper. Alla lag i gruppen möts två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan.

Datum för Sveriges alla gruppspelsmatcher:

  • 31 maj: Sverige – Bosnien & Hercegovina (Lund)
  • 3 juni: Belgien – Sverige
  • 10 juni: Bosnien & Hercegovina – Sverige
  • 17 juni: Sverige – Belgien (Lund)

De tre gruppvinnarna avancerar till slutspel. Beroende på vilket slutspelsupplägg man landar i kommer också ett fjärde landslag kvalificera sig för detta. Det finns två alternativ: 

Alternativ 1
Om slutspelsformen utgörs av ett Final Four, med semifinaler och medaljmatcher som spelas koncentrerat på en och samma plats under en och samma helg, kommer startfältet utgöras av gruppvinnarna samt arrangörslandet som erhåller direktplats. Om arrangören av Final Four även vann sin grupp kommer den fjärde platsen tilldelas bästa grupptvåan. 

Alternativ 2
Innebär att de tre gruppvinnarna samt bästa grupptvåan avancerar till slutspel. Semifinalerna och finalen avgörs här genom dubbelmöten (en match på hemmaplan, en match på bortaplan). Om det här blir slutspelsformatet som används kan det alltså bli ytterligare matcher på hemmaplan, förutsatt att Sverige kvalificerar sig för slutspel. 

Vinnarna och silvermedaljörerna i European Golden League får sedermera chansen att kvala till Volleyball Nations League, den världsomspännande nationsturnering som avgörs årligen mellan världens främsta volleybollandslag. 

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-20

Senast uppdaterad: 2023-01-20

Visa fler nyheter

Sponsorer