Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget: Sjukdom tvingar Topic till timeout

En ovanlig autoimmun sjukdom sätter tills vidare stopp för svenska damlandslagets Dalila-Lilly Topic. Hon stöttas av Svenska Volleybollförbundet och sin Bundesliga-klubb USC Münster.

Damlandslagsspelaren Dalila-Lilly Topic pausar volleybollkarriären. Foto: Robert Boman.

Den 25-åriga centern är satt ur spel sedan i höstas och blir borta från volleybollplanen på obestämd tid. Karriären är pausad och Topic har påbörjat behandlingar i Tyskland.

Lilly kommer därmed inte delta i damlandslagets aktiviteter under 2023, som bland annat innefattar European Golden League i maj/juni och EM-slutspelet i augusti/september.

- Lilly går en tuff match utanför planen just nu och vi stöttar vi henne så mycket vi kan. Hon får bra medicinskt stöd via klubben i Tyskland och nu hoppas vi att behandlingen kommer gå bra. Volleyboll känns inte viktigt i sådana här lägen, men vi hoppas självklart att få se henne tillbaka på planen framöver, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Topic är beslutsam och fokuserar all energi på kampen för att bli återställd och avstår för närvarande förfrågningar från media.

Via Svenska Volleybollförbundet låter hon hälsa:
- Jag genomgår just nu stora livsförändringar som jag försöker hantera. Allt är fortfarande väldigt nytt och det är mycket att ta in. Jag tar det dag för dag och försöker tänka positivt. När jag känner mig redo kommer jag berätta mer.

I ett inlägg på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. berättar Lilly mer om situationen hon befinner sig.

Topic är fostrad i Smålandsstenar VBK och har ett förflutet vid Svensk volleybolls Riksidrottsgymnasium i Falköping, Lindesbergs VBK, Lunds VK och Hylte/Halmstad. Sedan 2021 är hon Bundesligaproffs i Tyskland, där hon utöver Münster även representerat VC Wiesbaden.

Med starkt blockspel och underbart inspirerande energi har hon bidragit till den framgångsresa som svenska damlandslaget gjort de senaste åren, där den historiska femteplatsen vid EM 2021 samt European Silver League-titeln 2022 utgör höjdpunkterna.

I den tuffa match Lilly nu går utanför planen står Svensk volleyboll vid hennes sida.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-02-15

Visa fler nyheter

Sponsorer