Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorlandslagsriktad utbildning spetsade svenska coachers kunskaper

22-24 januari genomfördes en utbildningsinsats riktad mot svenska coacher med koppling till juniorlandslagsverksamheten. Under de tre dagarna vid Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium i Falköping fortbildades de på flera områden och i trådarna höll den tungt meriterade nederländaren Gido Vermeulen.

Gruppfoto på merparten av deltagarna. Fr. v: Göran Persson, Mike Bossence, David Ottosson, Gido Vermeulen, Joakim Lund, Julia Enlund, Adam Martin.

Utbildningen kunde genomföras tack vare att Svenska Volleybollförbundet ansökt och fått beviljat riktade stödmedel inom ramen för Internationella Volleybollförbundets stödprogram, FIVB Knowledge Transfer Programme, som bland annat tar sikte på att coacha coacher och att utveckla de nationella förbundens sport- och landslagsorganisation.

Utbildningsdagarna leddes av internationella experten Gido Vermeulen som stått vid rodret för såväl klubb- som landslag på världsnivå, både bland damer och herrar. Exempelvis har Nederländernas framstående dam- och herrlandslag spelat under hans ledning.

Inbjudna till insatsen var RIG-instruktörerna Göran Persson, Naoko Hashimoto, Mike Bossence och Adam Martin samt NIU-instruktörerna David Ottosson, Joakim Lund, Julia Enlund och Jens Persson; tränare som på senare tid varit med kring juniorlandslagen i volleyboll.

Deltog gjorde även Svenska Volleybollförbundets sportchef Angelica Ljungqvist och Ulric Svensson, verksamhetschef på RIG.

– Det var otroligt givande dagar i Falköping där Gido delade med sig av sin både breda och djupa kunskap och erfarenheter från en rad olika områden. På några få dagar lärde vi oss mycket om mycket och fick oss några riktiga ögonöppnare. Vi har fått konkreta förslag och rekommendationer om hur vi kan och behöver förbättra vår juniorlandslagsverksamhet på kort och lång sikt, säger Angelica Ljungqvist, sportchef på Svenska Volleybollförbundet, och fortsätter:

– Vi är tacksamma för stödet från FIVB som gav oss möjligheten att genomföra utbildningen och vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Gido för hans mycket generösa och värdefulla insats. Förhoppningen är att vi med stöd från FIVB kan fortsätta med den här typen av utbildningar för att vidareutveckla landslagsverksamheten både sportsligt och organisatoriskt.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-25

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Visa fler nyheter

Sponsorer