Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Biljettsläpp: Se damlandslagets Golden League-matcher i Lund!

17-19 maj spelar Sveriges volleybolldamer European Golden League på hemmaplan i Lund. Säkra dina biljetter och gör Sparbanken Skåne Arena till en ointaglig, blågul volleybollborg! Första biljettsläppet sker fredagen den 2 februari kl. 12:00 på TicketCo.se. Där och då släpps helgpaketet som inkluderar samtliga tre matcher och de bästa platserna!

Här kan du köpa helgpaket när de släpps! Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman

Två raka EM-slutspel, guld i European Silver League 2022, silver i både European Golden League och Volleyball Challenger Cup 2023. Med de senaste årens framgångar spänner Sveriges volleybolldamer nu bågen ytterligare och ställer in siktet på att nå VM för allra första gången.

Vägen till 2025 års världsmästerskap är fortfarande lång och utmanande, men samtidigt inom sådant räckhåll att den väcker drömmar om ett historiskt avancemang. Om de starka prestationerna fortsätter under landslagssäsongen 2024 kan visionen bli verklighet, då de sista VM-platserna senare i år ska delas ut baserat på världsrankingen Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

Vägen mot VM går via 2024 års upplaga av European Golden League som avgörs i maj och juni Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.. I den inledande ligafasen spelar Sveriges volleybolldamer sex matcher mot sex olika landslag. De första tillställningarna avgörs på hemmaplan 17-19 maj, då stjärnspäckade Belgien och Spanien kommer på besök för matcher tre dagar i sträck:

  • 17 maj – 18:00: Sverige – Spanien
  • 18 maj – 16:00: Belgien – Spanien
  • 19 maj – 15:00: Sverige – Belgien

Nya publikfester att vänta i Lund

Sparbanken Skåne Arena i Lund står värd för matcherna och blir återigen skådeplats för svensk landslagsvolleyboll när det blomstrande samarbetet fortsätter mellan Svenska Volleybollförbundet, Visit Lund, nätverket Heja Lund, Lunds kommun, Visit Skåne och arrangerande föreningen Lunds VK.

Att damlandslaget återvänder till Lund finns det många goda anledningar till, både evenemangsmässiga och sportsliga:

– Laget har spelat i hallen flera gånger tidigare vilket ger en fördel och goda förutsättningar att prestera. Det ger trygghet och självförtroende att starta Golden League-resan där, samtidigt som uppbackningen är fantastisk både från publiken och arrangerande Lunds VK. Vi känner oss hemma i Sparbanken Skåne Arena! säger Angelica Ljungqvist, sportchef på Svenska Volleybollförbundet.

Sverige firade stora volleytriumfer i Sparbanken Skåne Arena under 2023, med fullsatta läktare som gjorde inramningen magisk och dessutom innebar dubbla publikrekord för svensk damlandslagsvolleyboll (3 072 åskådare).

Då släpps biljetterna!

De första exklusiva biljetterna släpps i dag, fredagen den 2 februari kl. 12:00 på TicketCo.se. Där och då startar försäljningen av helgpaketet som inkluderar alla tre matcher och ger köparen tillgång till arenans allra bästa platser.

Måndagen den 5 februari kl. 12:00 öppnas hela arenan upp för försäljning – såväl sittplats som ståplats och både helgpaket och enskilda matcher.

Efterfrågan på att få uppleva Sveriges framgångsrika volleybolldamer på hemmaplan är stor och Svenska Volleybollförbundet räknar med högt tryck på biljetterna när de släpps. Det gäller att vara ute i god tid om man vill man vara säker på att få se de svenska Serie A-proffsen Isabelle Haak, Anna Haak och Alexandra Lazic och alla andra blågula stjärnor.

Tillsammans gör vi på nytt Sparbanken Skåne Arena till en ointaglig blågul volleybollborg och hejar fram vårt damlandslag till bästa möjliga start på vägen mot VM!

I augusti 2024 kliver båda landslagen in i kvalet till 2026 års EM-slutspel, vilket kommer ge ytterligare chanser att uppleva våra landslag på hemmaplan. Båda lagen spelar då minst en match på svensk mark.

Håll utkik på volleyboll.se och i Svensk Volleybolls kanaler på sociala medier för fler landslagsnyheter och biljettsläpp till hemmamatcherna!

FAKTA: Vägarna till VM

Något klassiskt VM-kval finns inte med det nya format som Internationella Volleybollförbundet (FIVB) presenterade under 2023 Länk till annan webbplats.. Kort förklarat handlar det i stället om att ta nå topp 3-placering på Europamästerskapen, alternativt att samla på sig så många rankingpoäng som möjligt för att kvalificera sig via världsranking. Vid EM 2023 säkrade Turkiet, Nederländerna och Italien platser till VM 2025. Även Serbien är klara sedan tidigare i egenskap av regerande världsmästare. För det svenska damlandslaget återstår därmed alternativet att ta sig till VM via världsranking.

Alla tävlingsmatcher räknas och påverkar rankingen; positivt vid vinst och negativt vid förlust. Mot bakgrund av det här utgör 2024 års European Golden League den kanske sista chansen att samla på sig poäng och nå en så bra ranking som möjligt. Ju högre ranking, desto högre sannolikhet att Sveriges volleybolldamer når VM 2025. I dagsläget befinner Sverige just i gränslandet mellan att vara inne eller utanför VM-spel. Antalet VM-arrangörer (ej presenterade ännu) och deras världsranking är en annan faktor som påverkar Sveriges förutsättningar att kvalificera sig. Fler VM-arrangörer gör att färre VM-platser fördelas via världsranking.

Vilka lag som tar sig till VM via ranking avgörs den 11 augusti.

LÄNKAR

Köp helgpaket på TicketCo.se! Länk till annan webbplats.
Om damlandslaget i volleyboll Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt Golden League 2024 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-02-02

Senast uppdaterad: 2024-02-02

Visa fler nyheter

Sponsorer