Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk Volleyboll firar EM-beskedet

I går blev det officiellt: Svensk Volleyboll och Göteborg har tilldelats värdskapet för en av de fyra grupperna i 2026 års Volleyboll-EM. Nyheten rönte stor uppmärksamhet både inom och utom den svenska volleyrörelsen. Här har vi samlat reaktioner och länkar!

Julia Nilsson, Isabelle Haak och Vilma Julevik blev alla intervjuade efter nyheten om Volleyboll-EM på hemmaplan. Foto: Robert Boman.

Nyheten kablades ut i live-TV när SVT:s Morgonstudion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. startade sin sändning 06:00 under onsdagsmorgonen den 6 mars. Strax därpå gick Svenska Volleybollförbundet ut brett med beskedet tillsammans med Europeiska Volleybollförbundet och samarbetspartners, Göteborg & Co Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Got Event. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Både föreningar, följare i sociala medier och svensk press var snabba på bollen och hjälpte till att passa budskapet vidare till allmänheten.

Här, ett litet urval från den flod av artiklar och inslag som följde:

Foto: Robert Boman

Landslagspassaren Vilma Julevik, som började sin volleybollbana i Göteborgsklubben Tuve VK, delar med sig av tankar och känslor kring EM-nyheten:

– När vi fick veta att EM kommer spelas i Sverige och dessutom i Göteborg så kunde jag inte sluta le. När jag var liten och spelade i Göteborg så pratade vi ofta i familjen om hur coolt det hade varit att spela i Scandinavium - och nu blir det verklighet. Kan fortfarande inte förstå att det är på riktigt. Jag har verkligen inga ord, känslan är obeskrivlig. Det betyder jättemycket. Det kommer motivera mig varje dag, att fortsätta träna för att bli bättre, och är något stort att se fram emot.

Isabelle Haak fyller på:
– Det känns otroligt! Jag blev rörd när jag fick höra det. Vi har tagit oss så långt med det här landslaget och det känns så häftigt att kunna se fram emot ett EM på hemmaplan och att dela den fortsatta resan med Sverige. Det betyder väldigt mycket och ger ett tydligt mål att jobba mot varje landslagssamling. Vi kommer fortsätta bygga laget och förhoppningsvis utvecklas ännu mer och ta fler kliv framåt. Känns också roligt att ha en ny tränare (Giulio Cesare Bregoli, reds. anm.) som kan komma med ännu mer ny kunskap!

Foto: Robert Boman

Jakten på historiskt VM-avancemang fortsätter i maj

Volleyboll-EM i Göteborg är två och ett halvt år bort. Därför är det med glädje vi kan konstatera att vi redan om ett par månader får chansen att uppleva vårt damlandslag på hemmaplan.

17–19 maj servar 2024 års upplaga av European Golden League i gång i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Där dukas för volleyboll i världsklass tre dagar i sträck när stjärnspäckade Belgien och Spanien kommer på besök.

Sveriges volleybolldamer jagar historiskt VM-avancemang – och tillsammans sluter vi upp bakom dem i Sparbanken Skåne Arena.

Biljetter hittar du på TicketCo.se Länk till annan webbplats., där du kan välja mellan sittplats och ståplats till såväl enskilda matcher som ett komplett helgpaket som inkluderar alla tre:

  • 17 maj – 18:00: Sverige – Spanien
  • 18 maj – 16:00: Belgien – Spanien
  • 19 maj – 15:00: Sverige – Belgien

I augusti får vi även möjligheten att se herrlandslaget ”in action” Länk till annan webbplats. när de kliver in EM-kvalet. Minst en av matcherna kommer spelas på svensk mark.

Mer info följer – håll utkik på volleyboll.se och i våra kanaler på sociala medier (@svenskvolleyboll)!

LÄNKAR

Till Europeiska Volleybollförbundets webbplats Länk till annan webbplats.
Köp Golden League-biljetter på TicketCo.se! Länk till annan webbplats.
Om damlandslaget i volleyboll Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt Golden League 2024 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-03-07

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Visa fler nyheter

Sponsorer