Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Halmstad base camp för damlandslaget 2024

Damlandslaget i volleyboll kommer att ha sin landslagsbas i Halmstad landslagssäsongen 2024. Sveriges volleybolldamer är bättre än någonsin och har under senaste åren skördat framgångar i både mästerskap och nationsturneringar. Nu jagar man historiskt VM-avancemang!

Landslagsspelarna Emmy Andersson, Cecilia Malm och Vilma Julevik håller under klubblagssäsongen till i Hylte/Halmstad. Foto: Destination Halmstad.

Från maj till augusti flyttar tjejerna in på Halmstad Arena för att förbereda sig inför stundande European Golden League och Challenger Cup 2024 för att förhoppningsvis ta sig till VM 2025.

– Jag är väldigt glad över att vi fått till det här samarbetet med Svenska Volleybollförbundet. Tack vare Hylte/Halmstad Volleybollklubbs framgångar är sporten starkt förknippad med Halmstad och vi hoppas att detta samarbete ska förstärka det än mer säger Camilla Axelsson, chef Destinationsutveckling på Destination Halmstad. Hon fortsätter "att damlandslaget förlägger sitt uppladdningsläger till Halmstad visar att vi är en idrottsstad att räkna med och här finns bra miljöer för våra landslag att träna i. Eftersom de ska vara här under så lång period bidrar det också med många fina möjligheter och effekter som vi vill ta tillvara på. Vi ser fram emot att välkomna dem i maj.”

– Vi är så tacksamma för den helhetslösning som Destination Halmstad hjälpt oss med. Alla aktörer har samverkat på ett fantastiskt sätt och gett vårt damlandslag de allra bästa förutsättningarna för att ladda upp i Halmstad inför en jätteviktig landslagssäsong. Damlandslaget får träna på Eleikos nya gym, på Halmstad Arena tränar vi volleyboll och vi bor jättebra på Halmstad Plaza. Det kan inte bli så mycket bättre. Tack Halmstad. Alla inblandade har verkligen visat på ett otroligt värdskap, säger Angelica Ljungqvist, sportchef på Svenska Volleybollförbundet.

Damlandslagets förberedelser i Halmstad mynnar bland annat ut i maj månads Golden League-premiär i Lund, där stornationen Belgien och Spanien utmanar. Läs mer här! Länk till annan webbplats.

LÄNKAR

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.Köp Golden League-biljetter på TicketCo.se! Länk till annan webbplats.
Om damlandslaget i volleyboll Länk till annan webbplats.
Officiell turneringssajt Golden League 2024 Länk till annan webbplats.

Representanter samlade i Halmstad Arena. Från vänster: Camilla Axelsson och Frida Hultman från Destination Halmstad, Angelica Ljungqvist från Svenska Volleybollförbundet samt Simon Jönsson och Carina Robertsson Halmstad Arena. Foto: Destination Halmstad.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-03-27

Visa fler nyheter

Sponsorer