Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppsala laddar för Grand Prix

2024 års upplaga av Grand Prix närmar sig med stormsteg. Helgen 20-21 januari invaderar Svensk Volleyboll Uppsala och Fyrishov. Erfarna arrangören Uppsala Volleyboll och dess funktionärer laddar för fullt inför volleybollfesten.

Kollage från tidigare års förberedelser i Fyrishov. Foto: Robert Boman.

Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk Volleybolls allra största mötesplatser. Här avgörs Ungdoms-GP, Elit Grand Prix och Veteran-SM parallellt, under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott att utöva hela livet.

Bakom eventet står Uppsala Volleyboll, en stark förening full av engagerade och passionerade volleyfantaster som efter sju raka GP-arrangemang har gott om erfarenhet och kompetens.

– Det är full fart här! Det känns alltid lite pirrigt och nervöst när GP närmar sig, för det känner man verkligen att det gör, men det är framför allt en härlig känsla. Förberedelserna pågår för fullt och allt börjar falla på plats. Vi ser verkligen fram emot att välkomna både lag och besökare hit till Fyrishov, säger Nicandra Norrby, lokal projektledare för Uppsala Volleyboll.

Nicandra Norrby, lokal projektledare för Grand Prix. Foto: Oskar Trozell.

”Bidrar till samhörighet”

Årets upplaga blir den åttonde i följd att arrangeras i arenakomplexet Fyrishov, som rymmer samtliga tre turneringar och som dessutom erbjuder både passande utrymmen för kringarrangemang och närhet till centrala Uppsala med goda kommunikationer och ett brett utbud av mat och upplevelser.

– Vi är många som hjälps åt att göra det här möjligt. I och med att vi är studentstad är det ganska stor ruljans på medlemmar i föreningen, så till varje GP är det nya funktionärer som behöver bollas in, men efter så många år finns givetvis en stabil grund att stå på, med en kärna av engagerade som har varit med länge och har koll på det mesta. Grand Prix är något alla i föreningen samlas kring och hjälps åt med. Det bidrar till den härliga samhörighetskänsla vi har i föreningen. Det känns stort och ärofyllt att vi får arrangera mötesplatsen och alla turneringar, fortsätter Nicandra Norrby.

Utöver mängder av matcher i de tre hallarna arrangeras under lördagskvällen en bankett där Svensk Volleybolls Hall of Fame fylls på med nya volleystorheter som ska uppmärksammas och firas med installationsceremoni och tillhörande 3-rättersmiddag. Bakom initiativet står Referensgruppen Volleybollhistoria, en samling ideellt engagerade och erfarna volleyfantaster som arbetar med att utveckla och vårda tillgång och exponering av Svensk Volleybolls historia.

Bankettbiljetter finns att köpa här! Länk till annan webbplats.

Spara tid – förköp biljetter!

För att undvika köer i entrén uppmanas besökare förköpa biljetter via TicketCo, som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter!

KÖP BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

Dagsbiljett (lördag eller söndag)
Barn under 6 år: Fri entré
Ungdom (6-17 år): 60 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 60 kr
Vuxen (18- år): 100 kr

Helgbiljetter
Barn under 6 år: Fri entré
Ungdom (6-17 år): 80 kr
Studerande (mot uppvisande av Mecenatkort): 80 kr
Vuxen (18- år): 160 kr

LÄNKAR

grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats. 
Spelschema Elit Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Turneringssida Veteran-SM Länk till annan webbplats.
Turneringssida Ungdoms-GP

Foto: Robert Boman. Montage: Joakim Bengtsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-10

Senast uppdaterad: 2024-01-10

Visa fler nyheter

Sponsorer