Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Så avgörs Elit Grand Prix 2024!

Nedräkningen fortsätter! 2024 års upplaga av Grand Prix är bara dagar bort. Spelschemat för Elit Grand Prix ger oss åtta semifinal- och medaljmatcher att se fram emot under de två intensiva och actionfyllda helgdagarna i Fyrishov, Uppsala, 20-21 januari.

Hylte/Halmstad triumferade vid GP 2023. Vilka lag tar hem titlarna i år? Foto: Robert Boman

Volleybollåret 2024 rivstartar med en av säsongens stora höjdpunkter. Helgen 20-21 januari intas Uppsala av volleyboll-Sveriges bästa ungdoms-, elit- och veteranlag som gör upp om ära och prestigefulla titlar.

För åttonde gången i följd arrangeras GP-helgen i Uppsalas arenakomplex Fyrishov. Under åren i Upplands residensstad har Grand Prix utvecklats till en av Svensk Volleybolls största mötesplatser. Här avgörs Ungdoms-GP, Elit Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak. Tillsammans visar deltagarna att volleyboll är en idrott för hela livet.

Elit Grand Prix räknas som den mest prestigefulla turneringen inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM. GP-mästare koras årligen sedan 1998. Engelholms damer är regerande mästare på damsidan och har totalt tio titlar på CV:et. Hylte/Halmstads herrar håller titeln på herrsidan, där man tillsammans med Falkenberg delar rekordnoteringen om totalt sju mästartecken. 2024 års upplaga blir den 26:e i ordningen.

I Elit Grand Prix tävlar de fyra vassaste damlagen och herrlagen från volleybollens elitserie om ära, prispengar, Europacupplatser och den klassiska GP-pokalen. Turneringen inleds med fyra tuffa semifinaler under lördagen och följs av lika många medaljmatcher under söndagen, då pallplatser delas ut och 2024 års mästare koras.

Vilka lag som ställs mot varandra i semifinalspelet är fastställt via seedning, som baseras på hur elitserietabellen såg ut när halvan grundserien hade avverkats i början av december 2023. Spelschemat ser ut som följer (seedning inom parentes):

SPELSCHEMA
2024-01-20
10:00 Semifinal 1 – herrar: Hylte/Halmstad (2) – Lund (3)
12:30 Semifinal 2 – herrar: Floby (1) – Habo (4)
15:30 Semifinal 1 – damer: Hylte/Halmstad (1) – Lund (4)
18:00 Semifinal 2 – damer: Engelholm (2) – Örebro (3)

2024-01-21
09:00 Bronsmatch – herrar: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
11:30 Bronsmatch – damer: Förloraren semi 1 – Förloraren semi 2
14:30 Final – herrar: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2
16:30 Final – damer: Vinnare semi 1 – Vinnare semi 2

Förköp biljetter!

Ta chansen att bänka dig på läktaren i Fyrishov, Uppsala, för att uppleva volleyboll på högsta nationella nivå. Arrangören Uppsala Volleyboll bjuder in till show i dagarna två med Sveriges främsta elitserielag och flera landslagsstjärnor i huvudrollerna.

Säkra dina biljetter via TicketCo, Länk till annan webbplats. som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter!

Det går även bra att köpa biljetter på plats, men med en förköpt biljett slipper du köa i entrén!

Ackreditering
För att som journalist/fotograf kunna bevaka Grand Prix fullt ut behövs en ackreditering eftersom det är begränsad access på vissa delar av arenan. Kontakta pressansvarig via herman.sewelen@volleyboll.se med en ansökan innehållande namn, uppdragsgivare samt uppgifter om telefon och mejladress.

LÄNKAR

grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-15

Senast uppdaterad: 2024-01-16

Visa fler nyheter

Sponsorer