Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Veterandominans under Grand Prix-helgen 2024

Svensk volleybolls äldre garde gör sig redo att inta Fyrishov i Uppsala där det ska göras upp om Veteran-SM-titlarna, som en del av 2024 års upplaga av Grand Prix.

Foto: Robert Boman

Veteran-SM har arrangerats i Uppsala sedan urminnes tider. Sedan 2018 är mästerskapet också en central del av den väldiga och årligen återkommande GP-festen i Fyrishov, där deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner tillsammans visar att volleyboll är en idrott för hela livet. Mycket tack vare volleybollens trotjänare har Grand Prix etablerat sig som en av Svensk Volleybolls största mötesplatser.

Till 2024 års upplaga har totalt 20 lag anmält sig för deltagande i tre olika tävlingsklasser; D35+, H35+ samt H50+. Det innebär att veteranerna dominerar GP-festen i och med att Elit Grand Prix och Ungdoms-GP-turneringarna är begränsade till åtta respektive tolv lag.

Spelscheman finns nu publicerade och tillgängliga på den här sidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tar vi en titt på de anmälda lagen ser vi bland annat att flera gamla mästarlag står redo att utmana om titlar. Vi noterar även att arrangerande Uppsala finns representerat i alla tre veteranklasser, samt att norska Spirit Lørenskog är tillbaka och sätter en liten men inte obetydlig internationell prägel på vårt svenska mästerskap.

Vi önskar samtliga veteranlag stort lycka till med helgens bravader!

Spara tid – förköp biljetter!

Ta chansen att bänka dig på läktaren i Fyrishov, Uppsala, för att uppleva volleyboll på högsta nationella nivå. För utöver Veteran-SM-turneringarna väntar ju också Ungdoms-GP med landets mest talangfulla lag, samt en sprakade i show i form av Elit Grand Prix, där Sveriges främsta elitserielag med flera landslagsstjärnor i huvudrollerna i dagarna två gör upp om ära, titlar och Europacupplatser.

Säkra dina biljetter via TicketCo, Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. som är officiell biljettförmedlare. Det går att köpa både dagsbiljetter och helgbiljetter!

Det går även bra att köpa biljetter på plats, men med en förköpt biljett slipper du köa i entrén!

LÄNKAR

grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Säkra dina GP-biljetter – förköp här! Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Dam Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM D35+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema Veteran-SM H35+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelschema Veteran-SM H50+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-17

Senast uppdaterad: 2024-01-17

Visa fler nyheter

Sponsorer