Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kronan och Stöcke regerade i Ungdoms-GP

Landskronaföreningen Kronans VBK bärgade en back-to-back. Samtidigt tog Stöcke över Ungdoms-GP-titeln från Habo. Det står klart efter en maffig finaldag i Fyrishov, Uppsala.

Ett fruset ögonblick från stunden då Stöcke säkrade Ungdoms-GP-titeln. Foto: Robert Boman

Till prestigefyllda Ungdoms-GP, som avgörs årligen, kvalificerar sig landets sex bästa flick- och pojklag baserat på förra årets placeringar i Ungdoms-SM. Följande var kvalificerade för 2024 års upplaga:

FLICKOR: Kronan VBK, Svedala VBK, Sollentuna VK, Habo WK 87, Solna VBK, KFUM Jönköping
POJKAR: Habo WK 87, Sollentuna VK, Stöcke IF, Södertelge VBK, Floby VBK, Hästhagen IF

Flickfinalen var en repris från förra året, med Sollentuna och Kronan som återigen gjorde upp om ära och titel. Och ännu en gång tillföll den Landskronas volleystoltheter som var urstarka från start till mål i turneringen.

Inte en enda setförlust registrerade de på sina fyra matcher på vägen fram till guldet. I finalen skrevs siffrorna till 25-20, 25-19.

- En underbar känsla, det var en riktig adrenalinkick att spela den här finalmatchen. Motståndarna var starka, men vi gjorde det superbra och spelade vårt spel på topp, säger Anna-Sophia Rasmussen.

På pojksidan var det Sollentuna och Stöcke som drabbade samman om guldet, lagen som slutade tvåa respektive trea på Ungdoms-SM våren 2023.

Matchen blev en härligt rafflande tresetare där Stöcke vände 0-1-underläge till seger (23-25, 25-21, 15-12). Till saken hör att lagen möttes även i gruppspelet och att såväl matchbilden som resultatet setmässigt blev exakt detsamma (23-25, 25-20, 15-13).

- Det känns riktigt skönt att vinna UGP-guld, det går inte att beskriva riktigt. Vi tar nya steg hela tiden och presterat precis utanför prispallen konstant, men nu får vi äntligen ställa oss högst upp. Alla hjälps åt. Är man inte på planen så hejar man på så mycket man bara kan från sidan. Allt stämde. Vi hade scoutat dem bra, visste vad vi skulle göra och höll nere antalet egna misstag, sammanfattar Stöckespikern Axel Enlund.

Bronsplatserna hamnade i sin tur hos Svedalas tjejer och Södertelges killar som besegrade Solna och Habo i sina respektive tredjeprismatcher.

Artikeln kommer uppdateras med segerbilder på de vinnande lagen.

LÄNKAR

grandprixvolleyboll.se Länk till annan webbplats.
volleytv.se Länk till annan webbplats.
Spelschema Ungdoms-GP Flickor Länk till annan webbplats.
Spelschema Ungdoms-GP Pojkar Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Dam Länk till annan webbplats.
Spelschema Elit Grand Prix Herr Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM D35+ Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM H35+ Länk till annan webbplats.
Spelschema Veteran-SM H50+ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-01-21

Senast uppdaterad: 2024-01-22

Visa fler nyheter

Sponsorer