Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

JEM-kval inleddes idag

Idag inleddes EM-kval för våra svenska herr- och damlag.

Sveriges herrlag gjorde en stark insats i inledningen av JEM-kvalet i Nederländerna. Förlorade visserligen mot Vitryssland, men tack vare bra block höll laget jämna steg fram till skiljeset. Damlaget fick en svår uppgift, Bulgarien på hemmaplan. Trots individuellt starka insatser räckte det inte till.

Volleyboll, JEM-kval Herrar, Nederländerna
Sverige – Vitryssland 2 - 3 (24-26, 25-17, 14-25, 25-23, 8-15)

Volleyboll, JEM-kval Damer, Burgos, Bulgarien
Sverige-Bulgarien 0 - 3 (14-25, 13-25, 16-25)

JEM-kval Herrar
Sverige inledde nervöst men tack vare Stefan Gunnarsson block kom laget snabbt in i matchen. Stefans block i början av matchen var rena väggen och det bäddade för det svenska försvaret som får godkänt för dess insatser under hela matchen. David Kjell kom in i mitten av första set för att förstärka vår servmottagning och gjorde en så bra insats att han spelade resten av matchen.
- David och Stefans block var anledningen till att vi kunde hålla jämna siffror i första set, kommenterar tränaren Peter Tholse från Nederländerna. Trots de lite varierande siffrorna så var det bara i det sista setet som vi inte gjorde oss rättvisa.
I morgon väntar en ny tuff utmaning, värdnationen Nederländerna. Ett storväxt lag som liksom Vitryssland väl kan vara en av de två som tar sig vidare till EM.

JEM-kval Damer
Värdnationen Bulgarien var som väntat för stark för Sverige. Laget gjorde dock en godkänd insats, framförallt med bra servmottagning. Karin Hjelmstedt imponerade när hon ensam täckte större delen av planen till glädje för övriga spelare som får mer bättre möjligheter till sina uppgifter.
- Karin var tillsammans med anfallarna Annorna Andersson och Sörensen våra framträdande spelare i dag, kommenterar tränaren Lennart Larsson . Anna Andersson var också vår farligaste anfallsspelare med nio poänggivande spikes.
I morgon möter Sverige Slovenien, ett lag som besegrade Rumänien med 3-0 första dagen.

Fler nyheter

Publicerad: 2000-05-24

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer