Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fjärde plats för damjuniorerna

Trots bra spel så kom inte segern under förmiddagsmatchen mot Finland utan i dagens andra match mot Färöarna. I bronsmatchen mot Norge förlorade Sverige efter den längsta och jämnaste matchen i hela turneringen.

Resultat J-NM damer i Kuopio, Finland, 12 aug:
Sverige - Finland 0 - 3 ( 16-25, 14-25, 19-25 )
Sverige - Färöarna 3 - 0 ( 25-14, 25-13, 25-17 )

Resultat J-NM damer i Kuopio, Finland, 13 aug:
Sverige - Norge: 3-2 (22-25, 25-23, 25-21, 19-25, 10-15)

Sverige spelade under lördagen två matcher i NM för juniorlag. Det var välfyllda läktare under förmiddagens "finnkamp" och hög stämning och betydligt vassare spel än under gårdagens match mot Danmark. Sverige inledde varje set med bra block- och försvarsspel mot de anfallsstarka finskorna. Sverige ledde första och tredje set vid tekninska time-outen vid 8 poäng. Vassa servar av Matilda Wikander bäddade för många enkla poäng. Sverige spelade betydligt mer taktiskt disciplinerat i dag, men finskorna var svårstoppade med Johanna Siuro och Sonja Turunen som starkaste anfallsspelare. Det finska snabba och varierade mittensspel var en av delarna i matchen som Sverige hade svårt att hantera. De finska servarna var en annan. Servtrycket från motståndarna pressade Sverige att helt tappa sitt mittenanfall. Det var många välspelade bollar, men trots en bra svensk laginsats, så vann Finland välförtjänt matchen till slut.

Sverige - Färöarna
Under dagens andra match var det ombytta roller. Sverige stod för trycket och framkallade misstag hos Färöarna. Sverige fick många enkla poäng och to gväl vara på de möjligheter somdet innebär.Emmie Wallin lyckades mycket bra med att spela bollen till mittenanfallarna Lena Hjelm, Karolina Gustafsson och Lina Sundström på ett sätt som vi inte har sett förut. Det gav mycket bra utdelning. Förhoppningsvis ser vi mer av dem i anfallet i morgondagens match mot Norge. Ytterligare positiva inslag i matchen var att alla spelare var inne på banan och spelade stabilt.

- Vi har spelat två matcher av helt olika karaktär idag och har hanterat både matchen i underläge och nästa med övertag på ett positivt sätt, kommenterar Jeanette Jonsson, en av coacherna i det svenska laget.

Sverige - Norge
Sverige förlorade matchen om bronset idag söndag mot Norge. Det var den längsta och jämnaste matchen i turneringen. Efter två timmar, mycket slit och lite skönspel, fick Sverige se sig besegrat av ett något bollsäkrare norskt lag.

Sverige har spelat upp sig under turneringens gång, men varvar än så länge fantastiska insatser med allt för många enkla misstag för att lyckas vinna jämna matcher. Sverige ledde bara ett set av fem vid den första tekninska time-outen vid 8 poäng. Jakten på att hela tiden försöka komma ikapp motståndarna frestar på tålamodet och blev till slut för tungt.

Positiva insatser i matchen är Lena Hjelms värdefulla arbete vid nät. Gång på gång var hon uppe och tryckte ner bollar på nätkanten och visade att hennes starka blockeringsspel är på väg tillbaka efter sommarens speluppehåll. Lina Sundström får även hon klart godkänt i sitt center- och servmottagningsspel. Bollsäkra Kajsa Franzens vassa servar gav stor utdelning. Liberon Karin Hjelmstedt styrde upp spelet i bakplan och hjälpte laget att fullfölja taktiken mot norskorna.

Att svenskorna är året yngre än stommen i danska och norska förstasexan blev tydligt många gånger.

- Det är en trots dagens tunga förlust hoppfullt för svenskorna då det får spela ett J-NM till innan de går in i seniorsystemet kommenterar Lennart Larsson, en av coacherna i det svenska laget.

Fler nyheter

Publicerad: 2000-08-13

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer