Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

3-0 till Sverige

Sverige vann även den fjärde och sista matchen mot Australien med 3-0 i set efter stabilt spel framför allt i de två inledande seten.

Lagen följdes åt i inledningen av matchen och det var helt jämnt ända fram till den andra tekniska time-outen då Sverige ryckte åt sig en ledning med 16-13. Precis som igår spelade det svenska laget bättre under den sista delen av seten och man kunde ganska smärtfritt gå fram till setseger med 25-19.

Det andra setet påminde mycket om det första och det skiljde inte mer än en enda poäng lagen emellan fram till dess att Australien ledde med 14-13 i mitten av setet. Sedan var det återigen Sverige som la i en högre växel under andra halvan av setet och kunde rycka fram till ännu en setseger med 25-19.

Skärpan hos de svenska killarna sjönk något under det tredje setet. Man gick runt på planen och hoppades på att motståndarna skulle göra misstag, snarare än att jobba hårt för att skapa poäng av egen kraft. Detta tog gästerna till vara på och ledde i mitten av setet med ett par poäng, men precis som i tidigare set under matchen så hade Sverige förmågan att vara bäst när det gäller som mest. Sverige ledde både med 23-19 och 24-22, men utan att kunna avgöra. Australien kom tillbaka starkt och skaffade sig en setboll vid ställningen 25-24 och då såg det mörkt ut för hemmaspelarna. Sverige tog då sin andra och sista time-out för att snacka ihop laget och bestämma vad som måste göras. Time-outen gjorde verkan för efter den så vann hemmalaget tre raka poäng och därmed vann man också setet med 27-25 och matchen med 3-0 i set. Idag var det inte någon speciell svensk spelare som höjde sig över mängden utan det var en stabil laginsats som grundlade den svenska segern.

-Matcherna har varit mycket nyttiga både för oss och för Australien och jag är väldigt nöjd med sättet som vi kunde spela på under de två avslutande matcherna, analyserar lagets coach Martin Karlsson.

Fler nyheter

Publicerad: 2002-01-31

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer