Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett steg närmare Ungern

Inledningen av damernas JEM-kval mot Ungern blev som väntat för tuff. Ändå ett steg framåt trots förlusten jämfört med senaste mötet.

Volleyboll, JEM-kval damer 22-26 maj 2002, Chaumont, Frankrike
Sverige-Ungern 0-3 (20-25, 18-25, 15-25)

Ungern blev som väntat en för tuff uppgift vid inledningen av JEM-kvalet. Trots förlusten så var det ett steg framåt jämfört med mötet för ett och ett halvt år sedan. Då var svenskorna utan chans, nu kunde laget bjuda motstånd på ett helt annat sätt. Sverige överraskade ungerskorna med initiativrikt och fräckt spel i inledningen av matchen. Maria Andersson satte tre av de fem första poängen och gav Sverige ledningen med 8-4 fram till första tekniska time-outen. Men sedan blev det problem mot de hårt satsande ungerskorna som gick upp i en stor ledning. Bra försvar av liberon Anna Tengnäs och inhoppande Hanna Kristins gav framför allt Ulrika Blank och Sofie Glendert möjlighet att genom varierat anfallsspel ta många poäng. Närmare än 19-21 kom dock inte Sverige innan Ungern avgjorde matchen. Med ett vunnet set i ryggen kunde Ungern spela ut och vid flera tillfälle pressades svenskorna till tekniska misstag. 
- Vi kan mäta oss med lag av Ungerns kaliber, kommenterar tränaren Lennart Larsson. Det gäller dock att vi hela tiden är skärpta och tar tillvara de möjligheter som bjuds.
Sverige måste nu snabbt ladda om inför morgondagens match mot favoriten Bulgarien.
- Det finns mera att plocka ut av varje spelare, kommenterar Sveriges andre tränare, Paul Funk. Vår ambition är att vi skall höja nivån för varje match som går.

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-22

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer