Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grekland för svåra för J-herrarna

Sveriges J-herrar lyckades inte följa upp gårdagens seger i JEM-kvalet med en ny seger. Ett storväxt och fysiskt Grekland vann med 3-0 mot ett hårt kämpande Sverige.

Sverige åkte på sin andra turneringsförlust när ett storväxt Grekland vann med 3-0 mot ett hårt kämpande Sverige.

Det första setet var matchen jämnaste och Sverige var till en början med i setet men i slutet av setet tog Greklands rutin och tyngd ut sin rätt och Sverige kunde inte riktigt stå emot Grekernas kraft. 25-22 till Grekland trots ett hårt kämpande Sverige.

Även i det andra setet var Sverige med till en början men i mitten av setet drog Grekland ifrån. Högerspikern Erik Brandsjö visade upp sig från sin bästa sida med mycket bra anfall och serve men setet gick ändå till Grekland efter 25-19.

Det tredje och sista setet liknade de två första där Sverige bara kunde hålla jämna steg med Grekerna i den första halvan av setet. Sedan var det återigen Grekernas storlek och då framförallt block som visade sig vara för mycket för svenskarna.

- Vi håller jämna steg med Grekland i den första halvan av varje set men sedan orkar vi inte riktigt stå emot dem. Killarna gjorde en mycket bra kämpainsats idag och jag är stolta över att de spelar med ett sådant stort hjärta meddelar coachen Felix Casanova från Riga.

Föreutom tidigare nämnda Erik Brandsjö skall även centern Len Croner kvittera ut plusbetyg för sin insats i framförallt serve och block.

Imorgon väntar ytterligare ett storväxt lag. Tjeckien har dock haft en tuff start på JEM-kvalet med knappa förluster mot både Grekland och Bulgarien. Nu återstår och ett hungrigt och motiverat Sverige kan rå på bjässarna från Tjeckien.

Dagens match:
Grekland - Sverige 3-0 (25-22, 25-19, 25-21)

Nästa match:
Lördag 25/5 Sverige - Tjeckien 15.00 (Svensk tid)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-24

Senast uppdaterad: 2010-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer