Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bottennapp i avslutningen för J-damerna

Sverige avslutade EM-kvalet med ett riktigt bottennapp. Spanien behövde inte antränga sig allt för mycket för att besegra Sverige med 3-0 i set.

Bottennapp i avslutningen mot Spanien. Sverige inte bara förlorade mot Spanien man gav bort större delen av den, analyserar ett besviket coachpar Lennart Larsson och Paul Funk.
Allt var förberett för att Sverige skulle ha kraft att ge järnet i sista matchen mot Spanien och kanske ta ytterligare ett steg framåt mot internationell volleyboll.

Första set började med ett par tre primitiva misstag av svenskorna och så var det 8-4 till Spanien utan att de hade behövt spela bra. I mitten var det större skärpa i de svenska leden men avståndet var så stort att Spanien tryggt kunde spela hem det.

Andra var det bättre svenskt spel men fortfarande blandat med lätta missar vilka förstörde Sveriges planer på att ta ett set av ett av de bättre lagen. I tredje kunde Spanien spela ut och då hängde inte Sverige med allt tycktes lyckas för dem men för Sverige var det en enda lång uppförsbacke. Ingen spelare i det svenska laget var ens i närheten av sin förmåga under matchen. Tråkigt då det hade funnits chans att ta ett set om inte Spanien hade spelat bra, nu vann de utan att ha behövt spela speciellt bra.

Summering av turneringen blir dock positiv då svenskorna gjorde en stark vändning mot Österrike och verkligen visade att man hade både kunnande och kämpaglöd. För att ta nästa steg krävs det en hel del arbete och det är det vi får planera nu och sätta igång med inför nästa års elitseriesäsong.

Dagens match:
Spanien - Sverige 3-0 (25-13, 25-22, 25-14)

Fler nyheter

Publicerad: 2002-05-26

Senast uppdaterad: 2010-05-12

Visa fler nyheter

Sponsorer